Joker Radio: cine ucide mai repede umorul: Rock FM sau Digi FM? (20.10.2019)

3
382

Nu mai aveam de gând să mă refer la acest subiect, dar pentru că observ că unii se încăpățânează să nu înțeleagă, ba chiar induc voit alte concluzii articolului scris de mine despre un matinal de la Rock FM, vin cu câteva precizări clare. În finalul articolului veți găsi și link la postarea de pe Facebook, astfel încât să puteți citi și reacția Oanei Pellea.

 1. Nu era vorba despre cât de bine s-a simțit Oana Pellea în emisiune. Am amintit-o pe Oana pentru că datorită ei am ajuns pe frecvența Rock FM. Îmi doream să o aud. Dar pentru că exista un spirit neliniștit din cauza acestui subiect, Andrei Partoș a luat legătura cu Oana care a confirmat că s-a simțit bine și s-a distrat.
 2. Vorbeam despre emisiuni făcute pe genunchi.
 3. Vorbeam despre modul în care ascultătorii sunt îndepărtați de ideea de radio prin astfel de subproduse.
 4. Vorbeam despre umorul de proastă calitate promovat în emisiunile de radio.
 5. Vorbeam despre muzica prostă difuzată la radio în heavy rotation.
 6. Vorbeam despre ipocrizie, despre promovarea manelelor/a muzicii lăutărești pe un post de radio care chipurile susține rock-ul.
 7. Vorbeam despre lipsa de respect față de ascultători și față de invitați.
 8. Vorbeam despre calitatea emisiunilor de radio.

Nu este prima dată când abordăm aceste subiecte. Am scris de-a lungul timpului despre modul în care sunt făcute playlisturile radio, despre cât de mult sunt difuzate anumite piese și anumiți artiști. Am scris despre ce înseamnă „umor” la Digi FM (vă amintiți, probabil de conflictul lui Tudor Chirilă cu cei de la Matinalul Digi FM). Vă las mai jos link-uri către articolele menționate.

Chiar vrem să știm cât de amuzante vi se par emisiunile, veți găsi înregistrările pe link-uri. Sunteți mulțumiți de ceea ce vi se oferă în FM-ul românesc? Oare au cerut rockerii să asculte puțină lăutărească în prime-time?

Desigur, ar putea fi un exercițiu de sinceritate și pentru artiști: asta vă doriți când mergeți la radio? Să primiți întrebări tâmpițele și să nu suflați o vorbă despre cariera voastră? Vreți cancan-uri? Vreți să fiți luați peste picior?

Aveți aici link-urile utile:

Manelele la Rock FM (17.10.2019) – puteți asculta emisiunea: https://andreipartos.ro/manelele-la-rock-fm-17-10-2019/

Matinalul DigiFM pune cruce umorului – puteți asculta emisiunea: https://andreipartos.ro/matinalul-digifm-pune-cruce-umorului/

DJ-ul de radio, un asistent de playlist? https://andreipartos.ro/dj-ul-de-radio-un-asistent-de-playlist/

Ce au difuzat radiourile în 2018: Carla’s Dreams, David Guetta, The Motans, J Balvin, Inna, Smiley, Jason Derulo de mii și mii de ori: https://andreipartos.ro/ce-au-difuzat-radiourile-in-2018-carlas-dreams-david-guetta-the-motans-j-balvin-inna-smiley-jason-derulo-de-mii-si-mii-de-ori/

3 COMENTARII

 1. Eu zic ca un loc de cinste merita si Europa FM, care, pe langa alte muzici asemenea, ne asasineaza cu prietenii lor de la Voltaj, o insulta fata de ce a insemnat grupul pe vremuri.

 2. Initial am vrut sa comentez la primul articol pe tema asta, insa renuntasem… cand, am vazut in tab-ul browser-ului ramas deschis cu acel articol un link catre acesta.
  Cred ca Dvs. dati dovada de ipocrizie. Articolul initial era indreptat impotriva Rock FM si impotriva matinalului care promoveaza „umor de proasta calitate”, ca sa va citez. In cazul acesta, sa intelegem ca Oana Pellea, Marcel Iures si altii de talia dumnealor, care participa la acest matinal si se simt bine, fac parte din marea gloata care apreciaza acest umor de proasta calitate? Hmm…
  Cam la fel se poate spune si despre lipsa de respect la adresa invitatilor si ascultatorilor. Invitatii sunt perfect constienti de natura emisiunii, tocmai de aceea se simt bine si se distreaza. Ascultatorii… ei bine, daca nu le place, nu asculta. Simplu.
  In privinta matinalului, pe mine ma distreaza, desi ascult de cateva ori pe luna, maxim 10 minute, pana ajung la birou. Ma distreaza tocmai pentru ca nu se iau in serios. Pentru emisiuni serioase, culte, exista Romania Cultural, Romania Muzical.
  Cat despre RockFM… nu ascult. Daca e ceva la care va dau dreptate din tot ce ati scris, este ca playlist-ul este limitat si repetat la infinit. Probabil si din ratiuni financiare, nu ma pot pronunta in privinta asta.
  Prefer rockradio.com pentru muzica si cateva site-uri de stiri din domeniu pentru noutati.
  P.S. Imi cer scuze pentru lipsa diacriticelor, nu folosesc in general, insa nu cred ca lipsa lor schimb sensul celor scrise de mine.
  P.P.S. In privinta preferintelor mele muzicale, puteti sta linistita. Fac parte dintre cei care la inceputul anilor ’90 purtam „lupte grele” cu fanii Depeche Mode. Cei din vremea respectiva probabil stiu despre ce scriu. 🙂 Desi, cu timpul, am ajuns sa inteleg maiestria acestora in materie de muzica, cu toate ca nu ascult.

  • 1. În articolul inițial nu există niciun link către acesta.
   2. Eu dau dovadă de ipocrizie? De ce? Pentru că îmi asum o opinie și pentru că am scris de mai multe ori despre acest subiect?
   3. Când m-am referit la ipocrizie în articolul precedent, vorbeam despre „a fi consecvent cu tine”. Dacă te bați cu cărămida-n piept că promovezi rock-ul, atunci fă-o! Dar… oare cum se numește cel care se prezintă a fi susținător și promotor al rock-ului, dar invită în studio un taraf de lăutari, iar în ziua următoare își ia peste picior foștii invitați? Așa procedează oare un profesionist adevărat?
   4. Nu mă interesează dacă invitații se simt bine sau nu. Vă sugerez să mai citiți o dată (măcar) pentru că e clar că n-ați înțeles nimic. Oricum, pe cei amintiți i-am văzut în „n” emisiuni și știu că se poate și altfel.
   5. Nu vorbeam despre cultură. Nici despre emisiuni „serioase” (whatever that means). Vorbeam despre „umor de calitate”. Să faci o emisiune de divertisment, nu înseamnă să excluzi din ea inteligența, logica sau bunul simț. Să râzi din orice, nu înseamnă că ai umor. Ba chiar citeam zilele trecute pe Facebook că „psihologii spun că o persoană care râde la orice, prea mult, e goală în interior”. O fi așa? Habar n-am!
   6. În articolul meu vorbeam despre lipsa de respect față de public. Recitiți vă rog, punctul 3. Când citești interviuri cu realizatorii de la Rock FM care se laudă cu vastele lor cunoștințe și preferințe din rock, și apoi asculți ce anume oferă „gloatei” (așa cum ați numit-o) și mă refer aici la taraful de lăutari adus în studio (înțeleg că în ziua aceea nu făcuse nimic nicio trupă rock?!), la umorul de proastă calitate, atunci ascultătorii (din care fac și eu parte) au tot dreptul să se simtă jigniți, nerespectați.
   7. Pentru cineva care fie n-ascultă deloc, fie ascultă doar 10 minute, observ că știți foarte multe (inclusiv despre playlist). Probabil prindeți fix cele 10 minute de aur, alea care contează. Pe mine, ca ascultător, nu mă interesează „rațiunile finciare”, mă interesează doar calitatea programelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here