Lake of Tears la Arenele Romane, 25 iunie 2011

0
170

sursa foto: Miluţă Flueraş, www.metalhead.ro
sursa foto: Miluţă Flueraş, www.metalhead.ro

Cronică de Diana Pană
Dupa o zi ploioasa cand parca s-au adunat toti norii din lume deasupra Bucurestiului, nici seara nu se arata prea prietenoasa. Destul de frig si o burnita enervanta, dar urma concertul Lake of Tears asa ca nu prea mai conta ce surprize avea sa rezerve vremea.
Am ajuns la cateva minute dupa ora 19.00 in parcul Carol si deja se auzea muzica rasunand – se faceau teste de sunet. In deschidere au cantat Tiarra si Abigail, putin dezavantajati de sonorizare din punctul meu de vedere, dar prilej cu care cei de la Tiarra au cantat o piesa in premiera, piesa neavand inca un nume.
In jurul orei 21.00 deja se adunase destula lume la Arene, chiar neasteptat de multa avand in vedere ca pana acum Lake of Tears au mai concertat de doua ori in Romania, dar probabil ca au fost destui cei care si-au luat bilete in ziua concertului pentru ca organizatorii aveau pregatita o surpriza placuta – un bilet la pret de 120 lei, dar pentru care beneficiai de acces cu inca un prieten. Putin trecute fix au aparut pe scena artistii, prilej cu care multimea de roakeri adunati a inceput sa aplaude si sa se „pletoseasca”  pe acordurile de la „Taste of hell”, piesa inclusa pe ultimul lor album „Ill will”. Spre deosebire de alte trupe care atunci cand scot un album nou vin si canta in concert aproape toate piesele de pe albumul respectiv si spectatorii care, probabil, nu au apucat sa il asculte, raman si se uita la scena si incep sa se plictiseasca, Lake of Tears au imbinat frumos compozitii de pe albumele mai vechi cu cele de pe albumele mai recente.
S-a auzit frumos concertul, dar cred ca era loc si de mai bine din partea celor care s-au ocupat de sonorizare. Dar pana la urma, ce mai conta, erau Lake of Tears pe scena, iar publicul s-a bucurat mai ales cand solistul Daniel Brennare i-a intampinat la inceput cu „Buna seara, Bucuresti!”, ca mai tarziu sa incite publicul adresand intrebarea „Mai vreti?”. A fost dragut din partea lui ca s-a straduit sa invete cateva cuvinte in romana. Publicul chiar apreciaza astfel de momente.
Si acum urmeaza ineditul serii – o cerere in casatorie . Exact! O domnisoara a fost chemata pe scena de catre solist, ca mai apoi sa fie ceruta de sotie de catre prietenul ei. Au primit aplauze din partea publicului si au fost felicitati si imbratisati de membrii trupei. Foarte frumos momentul, n-am ce comenta. Deja barbatii care vor mai face asa de-acum incolo nu mai sunt originali  (Aviz amatorilor). Si daca aveti curiozitatea sa vedeti cum a fost aveti link-ul catre filmulet. http://www.youtube.com/watch?v=1_e9Bcv7pKQ
Spre ora 23.00 deja se lasase frigul peste Arene, unii incepusera sa plece, dar cei care au mai ramas au avut parte de un bis frumos – „So fell autumn rain”, „Sweetwater”, „Forever autumn” si „Burn fire burn”. A fost un concert care merita mult mai multi spectatori, dar se pare ca si publicul roman se resimte dupa nici 6 luni trecute din an in care destul de multe trupe au trecut pe la noi sau poate multi deja ii vazusera la concertele anterioare si n-au mai fost incantati sa ii vada iarasi.
Despre organizare n-ar fi multe de spus. Uimitor, dar a fost un concert fara cozi infernale la jetoane, bauturi si mancare, la intrare a mers repede totul, iar paznicii parca s-au mai trezit la realitate si nu te mai cauta prin toate buzunarele gentilor si pantalonilor. Un singur lucru ar fi de reprosat si anume ca domnii gardieni de langa scena au modificat programul fotografilor dupa bunul plac.
– Doua piese si ii dam afara. 
– Pai nu trebuiau sa fie trei piese?
– Lasa-i ma ca le ajung doua.”
Multumim pe aceasta cale domnilor in uniforme culoarea vantului turbat.
Lasand la o parte si acest mic incident, a fost o seara frumoasa pentru cei care au fost la concert. Multa energie din partea celor de la Lake of Tears, oamenii veniti receptivi si entuziasmati, s-a cantat frumos si de pe scena si din public, iar vremea s-a imbunat si ploaia s-a oprit cu cateva minute inainte de recitalul suedezilor. Poate cand vor mai lansa un album, vor reveni in Romania, asa cum au promis la penultimul album si iata ca s-a indeplinit.
Setlistul concertului:
1. Taste of hell
2. Illwill
3. A foreign road
4. Ravenland
5. The graymen
6. The hating
7. Boogie bubble
8. Cosmic weed
9. The organ
10. Behind the green door
11. As daylight yields
12. Headstones
13. Unsane
14. Shadowshires
15. House of the setting sun
16. Out of control
17. Demon you (Lilly Anne)
18. Making evenings
19. Crazyman
20. So fell autumn rain 
21. Sweetwater
23. Forever autumn
24. Burn fire burn
Inca ma mai contrazic cu cineva daca au cantat sau nu „Crazyman„. Pe foaia de pe care am fotografiat-o aparea, in public se pare ca nu s-a auzit sau am ratat momentul. Am lasat-o totusi pe lista.
 
Galerii foto:
1. TIARRA – http://www.flickr.com//photos/40769877@N07/sets/72157627054594846/show/
2. ABIGAIL – http://www.flickr.com//photos/40769877@N07/sets/72157626930068623/show/
3. LAKE OF TEARS – http://www.flickr.com//photos/40769877@N07/sets/72157627054785036/show/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here