MARINA FLOREA ÎN CLUBUL MODERN (2.02.2013)

0
195

 
marinaflorea0409Articol de Iulia Radu
Wow! Ce noapte!
Când Mihai Alexandru a zis la Psihologul muzical că invitaţii de la nunta sa săreau ca iezii în timpul recitalului Marinei Florea, m-am amuzat copios. Ei bine, sâmbătă seară (2 februarie) am avut ocazia să văd cu ochii mei această imagine.
Am ajuns devreme în clubul Modern. O sală autentică de discotecă, un spaţiu primitor care după ora 23.00 a început să devină neîncăpător pentru cei peste 800 de spectatori. Public tânăr (media de vârstă era de 25-30 de ani), entuziast, pus pe dans şi distracţie, care a întâmpinat-o cu urale pe Marina Florea. Reacţia caldă a oamenilor m-a impresionat şi emoţionat în egală măsură. Am încercat să nu pierd nimic, nici din ceea ce se petrecea pe scenă şi nici pe „ringul” de dans.
E prima dată când o văd pe Marina în recital. E drept că am mai avut ocazia să o văd în 3 spectacole, unde a cântat una sau două piese. Dar de data asta a fost diferit. Şi nu mă refer acum doar la atmosfera specială pe care o întâlneşti în cluburi, unde practic nu există o barieră între artist şi spectatori. Nu, sâmbătă am văzut o altă „faţă” a acestei artiste. Mai exact, am (re)descoperit-o. I-a cucerit pe toţi din momentul în care a spus „bună seara”. Pe scenă, Marina e ca un vulcan. Fie că interpretează Samba, Steaua Iubirii sau Alo, da sunt eu revarsă valuri de energie asupra spectatorilor. Dansează, are mereu vorbele la ea şi comunică excelent cu publicul. Timp de o oră şi un sfert a făcut ce a vrut cu spectatorii. Şi nu a fost nevoie să îi roage să ridice mânuţele sus, să cânte sau să danseze. Au făcut-o ei cât se poate de firesc fiind inspiraţi de atitudinea tonică a Marinei. M-a bucurat nespus de mult şi reacţia caldă, entuziastă a spectatorilor la piesele noi: Eu te-am ales (au participat la show ţinând ritmul cu palmele şi fredonând refrenul) şi Întotdeauna luna (la plecare am auzit câţiva spectatori fredonând refrenul). Să nu credeţi că publicul a lăsat-o să plece pe Marina Florea cu una cu două. Marina a fost chemată la bis şi a interpretat piesa Omul bun n-are noroc.
Cum am trăit eu această seară? Păi… sunt încă în transă! A fost ca şi când aş fi făcut surf pe un val de entuziasm! Am plutit! Am retrăit momente speciale! Nici în visele mele cele mai frumoase nu-mi închipuiam că voi avea vreodată şansa să ascult live Cui îi pasă de mine, Cum să te opresc, Spune-mi cât mă iubeşti, Nu te pot uita sau Ay,Ay,Ay. Am avut ocazia să o observ pe Marina cu atenţie. Este un schimb fantastic de energii între ea şi public. Zâmbeşte mult, dansează şi mai mult, trăieşte fiecare piesă la intensitate maximă şi dă senzaţia că poate să o ţină aşa până în zori de zi. Mi s-a părut că s-a terminat repede. Mult prea repede! Aştept cu nerăbdare un nou concert!
N-am vrut să plec din club fără să stau de vorbă cu câţiva dintre spectatori.
Andreea (27 de ani): „Îmi place foarte mult Nu te pot uita! O văd prima oară live. E senzaţională!”
George (28 de ani): „Nu ştiu de ce trăiam cu impresia că Marina e ca… Similea aşa… mai „moale”, dar nici pomeneală! E foarte energică! Mi-a plăcut mult!”
Cătălin (33 de ani): „Mi-a plăcut foarte mult! Trăiam cu impresia că ea cântă din astea mai sentimentale… dar m-a impresionat totul la Marina Florea. De la ţinută şi mişcare scenică până la voce şi repertoriu”.
Magda (38 de ani): „M-am simţit extraordinar! Nu mă aşteptam să cânte Cui îi pasă de mine. E o piesă superbă! Jos pălăria! Un show pe cinste!”
Cristi (19 ani): „Super show! Mi-a plăcut mult piesa aia la care am bătut din palme ritmat… a zis că e nouă (n.r- Eu te-am ales). Sper să o mai văd în cluburi”.
Cornel (24 de ani): „Eu o ştiam cu piesa Stele perechi, dar aici am descoperit că ştiam şi Nu te pot uita. A fost un recital super! Marina Florea e foarte dinamică”.
Alina (26 de ani): „E o artistă adevărată! Toată stima! M-am bucurat că a cântat şi Şaraiman. M-aş mai duce să o văd şi în alte cluburi”.
Crina (39 de ani): „Senzaţională! Dar ştiam deja asta! E o artistă completă: cântă, dansează şi e foarte charismatică. M-aş bucura să o mai văd în cluburi”.
Maria (26 de ani): „Mi-a plăcut mult de tot! Simt că mi-am încărcat bateriile. Mi-au plăcut toate piesele! Sper să mai am ocazia să o văd în cluburi. Este extraordinară”!
Mihaela (37 de ani): „Mi-era dor de Marina Florea! A fost un recital pe cinste! O felicit pentru piesele noi şi sper să o văd mai des de acum înainte”.
Setlist:
Stele perechi
Ay,Ay,Ay
Nu te pot uita (Docan)
Cum să te opresc
Spune-mi cât mă iubeşti
Alo, da sunt eu
Cui îi pasă de mine
Nu te pot uita (Kirculescu)
Vreau
Samba
Steaua iubirii
Întotdeauna luna
Eu te-am ales
Şaraiman
Stele perechi (remix)
Omul bun n-are noroc

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here