Marius Matache și Cristian Mihai la Psihologul muzical (ediția 712 – 21.05.2016)

0
76
Marius Matache si Cristian Mihai la Radio Romania

Am început cu un dialog despre sportul de mare performanță. Am stat de vorbă, telefonic, cu Narcisa Lecușanu, mare handbalistă și actual ministru secretar de stat în Ministerul Turismului și Sportului. Veți afla cum gândește despre marile competiții care se apropie o persoană avizată, pasionată de sport, o foarte bună comunicatoare. A fost de multe ori comentator al partidelor de handbal la diverse canale de sport.

Marius Matache a revenit în studio cu un nou album, ”Alchimie”, dar și cu un nou coleg: Cristian Mihai, naist, student la Conservator, are numai 22 de ani (născut pe 29.08.1993). Cei doi au povestit cum s-au cunoscut, cum ajuns să colaboreze, ne-au arătat cât de bine sună combinația chitară-nai, ne-au oferit surprize plăcute, cu unele piese la cererea ascultătorilor. Cristi colaborează cu trupa Nighshift, unde e solist vocal. Marius e un mare iubitor de sport și se pregătește de deplasarea în Franța pentru meciurile României în C.E. Au fost, pe lângă piesele proprii scrise pe versurile lui Sorin Poclitaru, câteva preferințe ale lui Marius cu Peter Gabriel, Nicu Alifantis, Katie Melua, Adrian Berinde, byron, Alina Manole.

Am avut și un alt debut, tot telefonic, din Germania. Cosmin Marica e plecat de foarte mult timp din țară, are 38 de ani, e baterist și fondator al grupului Q.Age. El compune în mare măsură piesele unei trupe care sună bine. Vă veți convinge ascultând dialogul și muzica propusă. În Germania grupul are o frumoasă reputație și speră să ajungă curând și în România.
Agenda poprock a inclus piese pentru Sf. Constantin și Elena, dar și The Sweet, Beth Hart, Gotye, Alexandru Andrieș, noutăți cu Roxette, Eric Clapton ș.a.m.d.

Top 5 Sentimental veți auzi cu piesele votate din repertoriul Timpuri Noi. Primele clasate au fost 1. Adeline, 2. Perfect, 3. Tanța.

Audio:

Selecția mesajelor (au fost aproximativ 300!):
Marius Matache 2016Tania, Ucraina Bun regăsit! Aţi văzut că a câştigat Ucraina? Eu m-am bucurat! 🙂
Maria, Republica Moldova Bună seara! Vă ascult cu mare drag în fiecare noapte de vineri! M-am uitat şi la Eurovision! Păcat că nu am intrat şi noi în finală! Meritam!
Simona, metalfan Foarte tare şi cronica concertului Alexandru Andrieş! Felicitări!
Cosmin Florin Popa Felicitări pentru producția, regia și emisia ,,psihologului muzical”! Sunt mai mult decât ceea ce, generic, se numește ,,fan” al emisiunii voastre. Sunteți foarte bine educați, și asta, iată, contează foarte mult, dă o notă de maximă seriozitate, eleganță profesională, calitate așadar.
Larry Bun venit Marius şi Cristi!
Lorena Ştiu că lui Marius i se spune „Mache”, asta înseamnă că lui Cristi i se spune „Tache”? Am văzut eu la TV o scenetă cu un personaj pe care-l chema Mache şi era foarte amuzant dialogul. :)))
Mihail Îi salut pe invitaţi! Am trecut printr-o experienţă similară. Am vrut să fac pian şi m-am mulţumit cu vioara 4 ani, după care am renunţat şi mi-am ales desenul. Prin muzică şi desen trăiesc.
Ramona Mache mai scrie pe blog? Mai are timp?
Vicky Există partitură pentru nai? Tu poţi să cânţi pe note la nai?
Elena Îmi plac invitaţii! Au piese frumoase! 🙂
Crina Îmi plac versurile lui Poclitaru. Dar am o întrebare pentru ambii invitaţi: este o modă între folkişti să colaboreze cu el?
Teddi, Londra Da, da, da! Aşa ar trebui să faceţi: să îi răpiţi pe cei de la black Sabbath şi să îi aduceţi în România! :))) Şi eu m-am oferit să o răpesc pe Bonnie Tyler şi să o aduc la emisiune, deci trebuie măcar să încercaţi să îi aduceţi (cu forţa sau nu) în studioul emisiunii. Să nu uităm că lui Ozzy i-ar prinde bine o şedinţă la „Psiholog”. :)))
Niko, Milano Mulţumesc pentru Peter Gabriel! Excelentă alegere!
Paula, Târgu Jiu Am o provocare pentru Cristi: să cânte Ciocârlia la nai. Poate? Măcar un pic.
Tina, Arad Bună noapte! Vă ascult cu interes. Felicitări pentru emisiune! Felicitări Cristi! Ador naiul tău! Tot respectul meu.
Marta, Berlin, Germania Îl salut pe Cosmin! Mă bucur că mai sunt şi alţi români în Germania care ascultă emisiunea! 🙂
Vlady si Teo De pe soselele tarii ,te salutam, te urmarim cu interes si iti dorim o noapte frumoasa, draga Andrei!
Mălina E foarte tare piesa aceasta a trupei Q.Age!
Teddi, Londra Bestială piesa Still I Am Sad!
Mihnea Confortably Numb! Ce surpriză plăcută!
Niko, Milano Felicitări invitaţilor! M-au cucerit definitiv! 🙂 Trebuie să vă spun că mi-am cumpărat bilet la concertul lui Gilmour de la Pompeii din acest an! Abia aştept!!!!
Ana Gilmour poate să iasă la pensie! Mi-a plăcut coverul!
Cristian Mihai la Radio Romania 2016Gina Dar Muse şi Maroon 5 nu intră pe lista ta de preferaţi? Sau Hollywood Vampires?
Cristina, metalfan Oooo… e imposibil să nu fi ascultat Sia…. e non-stop la radio, peste tot, aşa că e aproape imposibil să o fi ratat. Mai degrabă nu ştii că este ea, dar piesele le-ai auzit. Oricum, dacă chiar nu le-ai auzit consideră-te norocos!
George, Los Angeles Piesa lui Andrieş ar fi potrivită pentru Cimitirul Vesel! :)))
Cornelia Îmi place foarte mult albumul lui Mache! Îl felicit!
Viorel O ediţie cu de toate! Vă mulţumesc pentru muzică!
Sonya Pe Justin Bieber când îl ascultăm? Săptămâna trecută aţi difuzat un cover îngrozitor după piesa lui… Nu ştiu dacă ascultătorii dvs ştiau originalul. Este o super piesă!
Lydia Apropo de piesa lui Bieber… Prefer coverul sau varianta recitată a lui Morgan Freeman :)))))))))))
Dorin Sună bine piesa Roxette! Mulţumesc!
Harry, Constanţa Roxette a dezamăgit cu acest album.
Patricia, Sao Paolo Să înţeleg că e ziua în care urăm LMA tuturor, indiferent dacă s-au născut sau nu azi? :)))))))
Veronica, Cluj Încă o ediţie de vis! Vă mulţumesc pentru muzică! LMA Bonnie Tyler!

sursa (pentru partea audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here