Michael Angelo Batio, Corrado Sgandurra și Krypton la Psihologul muzical (ediția 604 – 26.04.2014)

0
208

Michael Angelo Batio in studioul RRA

O emisiune cu trei părţi distincte. Prima a fost a oamenilor dedicaţi chitarei. Corrado Sgandurra (proiectul Ziua Chitarelor îi aparţine) a venit cu un super-chitarist de nivel mondial, Michael Angelo Batio (american din Chicago de origine siciliană, ca şi Corrado). Michael Angelo e renumit pentru chitara sa specială pe care cântă cu ambele mâini (este inventatorul chitarei duble), pentru tehnica sa de excepţie, pentru numeroasele premii obţinute din partea publicaţiilor de specialitate (Guitar World Magazine printre altele). Are mulţi elevi celebri, cântă cu Steve Vai pe 1 mai în Polonia unde se organizează un flash-mob cu 10.000 de chitarişti! Ne-a povestit multe şi ne-am înţeles să revină. Corrado a anunţat viitoarele acţiuni pe care le va organiza în România. Michael Angelo Batio ne-a oferit secvenţe de pe noul său album, „Intermezzo” (2013), dar şi de pe cel din 2005, „Hands Without Shadows”. Mesajele şi întrebările în engleză sosite de la ascultătorii noştri foarte tineri i-au impresionat pe musafiri!
 
Krypton la Psihologul muzical

Partea a doua a revenit celor trei reprezentanţi ai grupului Krypton proaspăt reunit. Dragoş Docan revine pe scenă după 16 ani de pauză! Au fost alături de el în studio Eugen Mihăescu şi Gabi Nicolau Guriţă. Au lipsit motivat Răzvan Lapi Lupu şi Sorin Voinea. Aşadar Krypton-ul începutului de an 1990 va fi din nou la vedere cu piese din trecut, dar şi cu altele noi. Eugen şi Gabi erau invitaţi la „Stelele Rock-ului Românesc” (unde s-au prezentat foarte bine) de către colegii mai tineri de la Trooper. Veţi auzi povestiri, replici, muzică rock semnată de Krypton. Printre preferinţele celor trei s-au aflat grupurile Thin Lizzy, Def Leppard, Nickelback.
 
Partea a treia a revenit Agendei pop-rock în care au apărut Giorgio Moroder, Francis Lai, Gary Wright, Giorgia, The Beatles, Ioana Sandu,  Wishbone Ash sau Hundred Seventy Split, după care a urmat Top 5 Sentimental cu piesele compuse şi interpretate de Valeriu Sterian. Primele locuri au fost ocupate de 1. Amintire cu haiduci, 2. Iluzia unei insule, 3. Rugă.
 
 
Puteți (re)asculta aici:

 
O selecție a mesajelor:
Michael Angelo Batio si Corrado Sgandurra

Arici Ţepos Hi Michael!! Welcome! Tell me, please, who inspired you in picking up the guitar? Who’s your favorite guitar player?
Dana Hi Michael! Welcome!! Do you like also blues?
Ana Michael, do you like to play acoustic?
Nick Welcome Michael! I want to ask you something… Who do you think invented the heavy metal genre: Sabbath or Zeppelin?
Marius, metafan What’s the first song you learned to play on guitar?
Robby How do you choose the name for an instrumental song?
Vicky What’s the first song you ever written? Do you still play it today?
Onu Pavelescu Incredibil! Am vazut pe Youtube cum canta… ba cu dreapta, ba cu stanga, ba cu amandoua mainile, ba cu ele incrucisate!
Dan The new songs are great! You rock!
Raluca, Bucureşti Vă mulţumesc că ne aduceţi în case artişti adevăraţi! Mi-aş dori ca această emisiune să aibă reluare… Sau să realizaţi o altă emisiune duminică după-amiază. Sau în orice altă zi. Vă mulţumesc pentru tot!
Michael Angelo Batio si Krypton

Diana O noapte de vis! Nu am sperat niciodată că voi avea ocazia să discut cu un asemenea chitarist valoros! Mulţi spun că „viteziştii” pierd la capitolul „feeling”… Sper că au ascutat această ediţie şi au înţeles că nu este aşa! Am avut unul dintre cei mai rapizi chitarişti din lume care a cântat cu mult suflet! Cel puţin mie aşa mi s-a părut: că transmite mută energie pozitivă, mult optimism! 🙂
Sergiu, Timişoara Jos pălăria pt dvs, dle Partoş! Mare bucurie mi-aţi făcut aducându-l în casa mea pe Michael Angelo Batio!!! Studiez chitara de 6 ani şi sper să ajung şi eu la nivelul lui!
Elena Mihai, 49 de ani, Bucureşti Ne răsfăţaţi! Ne oferiţi mereu nopţi de vineri deosebite! Sunt mereu surprinsă de căldura, normalitatea, modestia unor artişti internaţionali… Foarte talentat şi foarte simpatic invitatul dvs american!
Irina, Craiova, 28 de ani N-am cuvinte să descriu această ediţie! Îl ador pe Michael Angelo! L-am văzut în 2010 la Bucureşti şi am fost foarte tristă când am aflat că revine pentru că nu puteam ajunge! M-am bucurat ca un copil când am aflat că se află în studio. Acum… mai am un singur vis: să vină la Psiholog şi Peter Gabriel!
Cătălina Dobre (Mangalia): Vă mulţumesc pt această noapte minunată! M-am simţit foarte bine alături de voi! Felicitări invitaţilor din această noapte!
Baciu Cornel, Turda, 44 de ani Mi-ați făcut o mare bucurie invitându-l în studio pe acest mare artist! Jos pălăria pt tot efortul pe care îl depuneți în a ne „lumina” nopțile de vineri cu invitați de marcă! Felicitări Michael Angelo Batio pentru muzica ta și pentru modestia ta!
Sorin Cristache Marii artiști sunt modești! S-a dovedit acest lucru încă o dată! Felicitări pentru ideea de a-l aduce în studio pe Michael Angelo Batio!
Emma Sunt superbe piesele lui Michael Angelo! Și el pare un om deosebit! Mă bucur că l-ați invitat în studio!
George Michael, I hope to see you again in Romania! You are my inspiration!
Paul What a night! The God Of Guitar, himself, is here with us! You rock, man!
Vlad, Craiova Your songs are powerful! I try to learn them. It is hard, but I will succeed! I hope to meet you some day!
Gaby You inspired me to pick up the guitar! Thank you very much, Sir!
Tania Dragoş Docan! Abia aştept să postaţi fotografii pe FB! Nu ştiu cum arată, dar îmi pac piesele compuse de el. E drept, că eu ştiu ce a scris el pentru solişti de muzică uşoară, acum îl descopăr în calitatea lui de rocker!
Robby, Reşiţa Eugen, cum l-ai întâlnit pe Dragoş? Şi apoi cum a venit în trupă Guriţă?
Horia Întrebare pentru Dragoş: ce părere ai despre trupele trio: baterie, bas şi chitară? Ţi-ar plăcea un astfel de proiect instrumental?
Arici Ţepos Voi vă propuneţi să rămâneţi hard & heavy sau după un an vreți să „viraţi” spre pop-rock aşa cum a făcut Holograful, părăsindu-şi fanii pentru a „cuceri” masele de fane şi gospodine? Aş vrea un răspuns sincer. Veţi face compromisul de a merge spre pop pentru a intra pe radiourile private?
Marius, metalfan Întrebare pt invitaţi: având în vedere că în România, nu există presă muzicală în adevăratul sens al cuvântului, este greu pentru o formaţie să ajungă la public?
Monica Deci… Krypton este una dintre puţinele trupe al cărei lider nu este solistul… 🙂 Să înţeleg că Dragoş este „mâna de fier” acolo. 🙂
Mihaela  Care sunt chitariştii preferaţi, străini şi români? Care dintre ei v-au influenţat cariera? Vă compuneţi piesele pe versurile proprii? Vă aşteptăm la Cluj.
Valentin, Târgu Mureş Îmi pace ideea unei colaborări cu un rapper. Dar aş vrea să vă întreb: credeţi că s-ar potrivi o colaborare cu un artist folk? Deşi par apropiate, nici nu ştiu dacă există colaborări între un grup rock şi un folkist. Atenţie, nu mă refer la genul folk-rock.
Leonard, Deva Cea mai bună variantă este cea a lui Valeriu Sterian! Mulţumesc pentru top!
Ionela, Călăraşi O încântare acest top! Au ieşit exact piesele mele preferate! Mă bucur mult!
 
sursa: Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here