MINISTERUTUL RASPUNDERII

0
7

frica teama strutArticol de Dara Codescu
Despre fonduri europene risipite prosteste auzim in fiecare zi. Printre cele mai recente izbanzi ale edililor nostri se afla si lacul evaporat, situat la cateva zeci de metri de Dunare. Adica, facem proiecte, dam o caruta de bani pe ele, aprobam proiectele si ne apucam de treaba. La sfarsit, nu ne alegem cu nimic. In cazul citat, cica apa din lac s-ar fi scurs in pamant si a ramas un fel de imas cu balarii. Si gata.
Nu intreaba nimeni: ce prioritate avea amenajarea unui lac, in coasta Dunarii, cine a propus un asemenea proiect, cine l-a aprobat? Si, pentru ca nu intreaba nimeni, mi se pare logic sa nu raspunda nimeni!
Asa cum nu s-a intrebat nici de gondole, intr-o zona montana nefrecventata de turisti, nici de stadioane de fotbal in panta, nici de bazine de inot nefunctionale, nici de parcuri fantomatice, unde…incai taranii zburda pe la sate! Nu mai vorbim despre soselele date in folosinta cu fanfara si crapate peste cateva zile! Nimeni nu are nicio responsabilitate a acestor derapaje financiare si nu numai? Traim in tara unde nimeni nu raspunde de greseli, de pierderi, ce furturi, de lipsa de profesionalism, de abuzuri, de minciuna.
Poate este nevoie de un minister al raspunderii, ca n-om fi avand baza legala, te pomenesti! Daca nu un minister, cu un alai de functionari, macar un ministerut, acolo… Cu un singur angajat: ministrul raspunderii. Fara consilier, sa-si duca singur geanta. Fara secretara, sa-si faca singur cafeaua si alte capricii. Fara sofer, sa mearga cu trenul, cu bicicleta. Adica, sa arate ca un OM, nu ca un balerin de opereta! O fi greu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here