NAZARETH LA HALA DIN BUCUREŞTI (26.04.2009)

0
114

Galerie foto de Emilia și Diana Pană aici!
Cronică de Andrei Partoş
 
1. Spaţiul ales mi s-a părut total neinspirat pentru un astfel de concert. Hala e bună pentru un alt gen de cântări. Se stă în picioare, nu există absolut nicio posibilitate să te odihneşti. Oamenii din generaţia mea, dar şi cei mai tineri, se plângeau că nu au unde să se aşeze măcar în acea pauză prea lungă dintre recitaluri.
2. S-a fumat în interior, deşi era foarte simplu să ieşi. Aerul era greu de respirat chiar şi pentru fumători. probabil din motive igienice.
3. Eram convins că vor fi mulţi cunoscuţi în sală. I-am întâlnit pe Leluţ Vasilescu (Compact) venit cu fiica şi ginerele, Marius Baţu, Leo Iorga cu soţia şi colegi de la Pacifica, Berti Barbera cu soţia, oameni de televiziune, foşti colegi de-ai mei de pe vremea discotecilor estivale de la Costineşti (Dinu Ştefănescu a venit şi el cu fiul lui major), Costel Ionescu (sunetist mulţi ani la Holograf şi alte trupe), Cristi Hrubaru (rockerul Cârcotaşilor) Liviu Zamora (RRA) şi Oana Tudor (fosta mea colegă de la Radio Romantic) şi alţii. Multe doamne şi domnişoare.
4. Aş fi vrut să cumpăr un tricou, dar n-a existat. Nici albumul actual. De pe cel din 2008 au cântat câteva piese, dar cu impact redus.
5. Iniţial am intenţionat să merg în culise să-i salut pe băieţi, dar cum n-am zărit nicio faţă de organizator (măcar pe Dumitru Sohan, care mi-a fost invitat în emisiune), am renunţat. E drept că eram deja epuizat după atâtea ore…
6. Atmosfera n-a fost entuziastă. Nazareth a cântat foarte bine, rotund. Rar sună aşa exact, atât de rotund, o trupă cu două chitare şi o tobă. Vocea lui Dan e în regulă şi e încă salvată de butoane. Nu mi s-au părut foarte dispuşi la mai mult decât o cântare corectă. Poate n-au fost mulţumiţi de sunet de la început. Nu emanau bucuria, pe care am simţit-o acum 16 ani. Nici repertoriul nu mi s-a părut inspirat ales. Vă pot da 10 titluri , care au lipsit, după opinia mea şi a altora, care ascultă Nazareth din anii 70 încoace. Vrând, nevrând compari atitudinea lor cu a altora, care după 40 de ani aleargă, cântă, fac show, discută cu poporul. Nici dialogul acesta n-a prea fost, deşi publicul era receptiv. Nu hiperactiv, dar primitor, decent. Dacă oamenii aveau confort, altfel s-ar fi manifestat.
7. Faza cu întreruperea, semnalată de Iulia, a stricat acel crescendo pe care-l are orice concert. Oamenii de la pupitrul din sală şi de la lumini, erau foarte nervoşi. Britanici adevăraţi, care lucrau pe sculele puse la bătaie de Sfinx Experience, nu înţelegeau cum se poate întâmpla aşa ceva. La bani mai mulţi, veneau cu sculele lor. Aşa, ne-am mai făcut de băcănie odată!
8. Nu regret că am fost. Acum ştiu cum nu se organizează şi cum nu se promovează un concert. TVR2 şi Magic FM sunt totuşi posturi de locurile 8-10. Ei bine, rezultatul a fost corespunzător. Eu am promovat din simpatie acest eveniment, pentru că Nazareth merita! Am primit câteva invitaţii. Emisiunea programată la TVR2 sâmbătă seara la o oră imposibilă, 19,30, n-avea cum să atragă lumea. O voi comenta la Efectiv… Se poate pune întrebarea: oare doar 800-1000 de oameni doreau să vadă acest concert? Am mers acasă şi am ascultat un album, The Very Best Of Nazareth din 2001 şi mi-am confirmat părerea că e mare artă să ştii ce să cânţi în fiecare ţară. E şi rolul organizatorului să ştie să informeze din timp trupa. Nu te poţi rezuma la Dream On şi Love Hurts!!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here