Pact by Leo Iorga & Adi Ordean la Hard Rock Cafe (13.04.2013)

0
90

 
pact059 aMare bucurie am trăit sâmbătă seară (13 aprilie) în Hard Rock Café. Îmi doream de mult timp să îi văd în concert pe Leo Iorga şi Adi Ordean. Mă leagă multe amintiri frumoase de cei doi. Am descoperit şi m-am “îndrăgostit” de muzica formaţiei Compact atunci când cei doi erau acolo. Piesele formaţiei Schimbul 3 mi-au fost la fel de dragi. Aşa că e lesne de înţeles că sâmbătă am “zburat” practice până în Hard Rock Café. Am ajuns mai devreme, aşa că am dat o tură scurtă prin Herăstrău. Vreea era ideală pentru o plimbare. Totuşi, eram prea nerăbdătoare aşa că am grăbit pasul spre club. La intrare erau două fete în faţă. Una blondă, alta brunetă. Studiau cu mare atenţie două bilete pe care scria cu litere de-o şchioapă: “ZDOB ŞI ZDUB”. Primul meu gând a fost: “Aoleu! La ce am venit??” Am privit în jur: câteva afişe, dar şi un stand cu obiecte promoţionale PACT by Leo Iorga & Adi Ordean. Faza mă amuză aşa că devin atentă la discuţia celor două. Fetele citeau cu voce tare tot ce scria pe bilet, mai puţin data. Şi cum nu au reuşit să ajungă la o concluzie au întrebat pe domnişoarele drăguţe de la intrare. Răspunsul le-a şocat: “Concertul acesta a fost ieri. Astăzi cântă trupa PACT”, a spus angajata Hard Rock arătând afişul. Fetele au făcut stânga împrejur extrem de contrariate.
Înăuntru lume multă. Se cânta “Mulţi ani trăiască” pentru un sărbătorit. Erau baloane colorate peste tot. La intrare era din ce în ce mai aglomerat. Îmi las rucsacul şi geaca şi îmi caut un loc bun pentru fotografii. La 22.45 artiştii au urcat pe scenă în aplauzele spectatorilor. Parcă l-am prins pe Dumnezeu de un picior când am auzit primele acorduri ale piesei “Trenul pierdut”. M-a emoţionat “Toamnă în sufletul meu” şi am vibrat la piese precum “Să te gândeşti la mine” şi “Cine eşti tu oare”.
M-a impresionat Leo Iorga. Degajă multă energie, forţă şi cântă cu o bucurie pe care o vezi foarte rar la trupele din noul val. Solo-ul lui Adi Ordean a entuziasmat publicul. Chitara lui Adi ne-a permis să dăm frâu liber imaginaţiei şi să zburăm pe cele mai frumoase acorduri. Mi-a plăcut foarte mult şi de Alexandru Ardelean, tânărul chitarist din formaţie, “dacă ar zâmbi mai mult ar fi perfect”, spunea o fată din public.
După 45 de minute, a urmat o scurtă pauză. Pe scenă au fost aduse 5 scaune. A urmat un moment acustic extraordinar. Cristi Iorga a părăsit tobele şi a venit în faţa microfonului. A interpretat Walking In Memphis alături de toţi cei prezenţi în club. Apoi a venit rândul lui Marian Mihăilescu (bas) să ne încânte cu vocea. El a cântat Dreamer. Publicul a luat parcă foc la auzul primelor acorduri din piesa Rhythm Of My Heart, interpretată de Leo. Momentul acustic s-a încheiat cu Pseudofabula, piesă care a ridicat oamenii în picioare.
La fel de bine primite de public au fost şi piesele noi: Ploaia care cade şi Scrisoare (cântată în premieră). Despre prima piesă, Adi Ordean mi-a povestit: “Nu-mi amintesc exact care este povestea acestei piese. Dar, probabil, nu era o zi ploioasă. Cred că eu îmi doream să vină o ploaie ca să mă pot răcori”. În ceea ce priveşte piesa Scrisoare, Adi a declarat: “Piesa este despre ceea ce am simţit şi am trăit eu prin anii 1980 când umblam prin Occident după bani mai mulţi şi singurul lucru mai puţin plăcut era seara când nu prea aveai cu cine să mai schimbi o vorbă. Mi-era dor de casă. Şi atunci am scris o scrisoare pe care nu am trimis-o niciodată. Am găsit prin casă această scrisoare în care scriam că vreau să revin acasă. Asta a fost povestea”.
Am plecat spre casă fredonând în gând piesele ascultate. Habar n-am când au trecut cele două ore, dar asta se întâmplă când faci un Pact cu muzica bună. Tot de la Adi am aflat că formaţia va avea o vară încărcată. Sunt peste 60 de concerte stabilite deja în ţară. Aşa că nu-i rataţi dacă vor veni în oraşul vostru. Eu aştept cu nerăbdare un nou concert în Bucureşti.
SETLIST – PACT by LEO IORGA & ADI ORDEAN
TRENUL PIERDUT 
CINE ŞTIE PE UNDE EŞTI 
FATA CARE-MI PLACE 
PLOAIA CARE CADE 
CINE-I VINOVAT 
NU MĂ POT OPRI 
TOAMNĂ ÎN SUFLETUL MEU 
ÎN FIECARE ZI 
SCRISOARE 
STRĂZILE PUSTII… 
MĂ VOI ÎNTOARCE 
––––––––––––––––––-
WALKING IN MEMPHIS 
DREAMER 
RHYTHM OF MY HEART
PSEUDOFABULA 
–––––––––––––––––––
SOLO ADI ORDEAN 
SINGUR ÎN NOAPTE 
CHIPUL TǍU 
MǍ VOI ȊNTOARCE ACASǍ
SĂ TE GÂNDEȘTI LA MINE 
CINE EȘTI TU, OARE?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here