PE LOCURI, FITI GATA, START!

0
175

hai la vot gaste alegeriArticol de Dara Codescu
Hai sa v-auzim! Aveti promisiunile pregatite? Aveti grija sa nu uitati ceva, e musai sa va jurati ca sunteti capabili sa le faceti pe toate: scoli, spitale, gradinite, policlinici, strazi, canalizari, deratizari, parcari, orice, doar nu va doare gura. Pentru impresie artistica, mai presarati si cate o autostrada suspendata, de-alea terestre au promis toti, inaintea voastra. Daca sunteti inventivi, promiteti ce n-a promis nimeni, vreodata. Trotuare rulante, apa minerala la chiuveta, scutiri de la intretinere pentru primii o suta de votanti, vacante la mare prntru ultimii trei sute, ceva… Electoratul trebuie socat, luat prin surprindere, naucit. Altfel, nu stiu cine va mai crede in vorbele voastre, mereu aceleasi, mereu neindeplinite!

Acum cateva zile, cineva spunea ca, in orasul in care locuieste, candidatii promit exact aceleasi lucruri, la fiecare patru ani. Pentru ca nu le duc la bun sfarsit niciodata. Sigur ca, la nivel de tara, mai sunt si oameni care au lasat ceva in urma lor. Dar noi vorbim acum despre cei mai multi, despre majoritatea figurantilor care se perinda prin primarii. N-ai sa auzi vreunul care sa se adreseze cu modestie electoratului si sa promita cat poate duce, atat: „Oameni, buni, eu vreau sa fac o gogoserie. Uite, aici, in coltul bisericii. Si, ascultati-ma aici: daca n-o fac in primul an de mandat, eu ma retrag”.
Nuuuuu! Avem nevoie de doua mandate, de trei, de patru, de o suta! Schema e clara: in primul an, te gandesti cam ce ar fi bine (si usor) sa faci; in al doilea an, te razgandesti; in al treilea an, te miri de ce te-ai razgandit si in al patrulea te pregatesti de urmatoarea campanie electorala. N-a murit nimeni din asta, oameni suntem, ce sa facem?!
Aaaaa, era sa uit! Neaparat trebuie sa dati de toti peretii cu pacostele de contracandidati. Sa spuneti despre ei ca sunt incompetenti, ca au avut note mici la geografie, ca nevestele lor nu stiu sa faca dulceata de trandafiri (sau ca barbatii lor nu se epileaza pe spate), ca soacrele lor nu fac parastase la soroace, gasiti voi ceva! Cat despre cei care au ocupat scaunul de primar pana acum!? Mmvvaii, trebuie tavaliti prin smoala si pudrati cu fulgi! Pai, astia au furat. Toti.
Succes in campanie, asadar! Sa biruiasca al mai abil!
P. S. Nu cred in eficienta materialelor publicitare. Daca, pe toti stalpii, sunt sute de afise cu fetzele candidatilor, sa-ti sara-n ochi, pana-ti ies ochii din ochi, care e primul impuls al omului de pe strada? Sa-i voteze pe toti. Dar, despre asta, vorbim in zilele urmatoare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here