Peste 90 de artişti vor să reprezinte România la Eurovision 2016

0
13

EUROVISION a
Articol de Iulia Radu
Am primit un comunicat de la TVR privind preselecția Eurovision. Mare lucru nu aflăm. Organizatorii nu spun nici câte piese s-au înscris. „Peste 90” poate însemna 91, 100, 250, 1.000 sau 1 milion. Nu este anunțat niciun nume… Deși din Regulament nu reieșea dacă pot participa și artiști străini, iată că TVR-ul se laudă cu participări din Suedia, Germania, Marea Britanie, SUA, Spania, Italia, Polonia. Bravo lor! Nu am reușit să găsesc niciun „cârlig” în acest comunicat, un amănunt cât de mic care să mă facă curioasă și să-mi doresc să aflu mai multe. Parcă intenția organizatorilor era să incite publicul, să atragă oamenii, să crească interesul românilor pentru Eurovision… Se pare că nu-i chiar așa. În fine, puteți citi comunicatul mai jos:
 
Astăzi, 8 februarie, organizatorii Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 au avut o zi plină. Conform calendarului competiţional, la sediul TVR au fost verificate şi numărate dosarele de înscriere pentru concurs, peste 90 de piese fiind înscrise pentru Selecţia Naţională.
Vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini – suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi – speră să reprezinte România la concursul de la Stockholm, din luna mai.
La fel ca şi anul trecut, participanţii ale căror dosare de înscriere nu îndeplinesc toate condiţiile impuse de Regulament mai au la dispoziţie 24 de ore pentru a-şi completa documentele.
Numărarea şi verificarea plicurilor conţinând melodiile trimise s-a desfăşurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise şi verificate în prezenţa unui notar autorizat. Perioada de înscrieri pentru etapa naţională a concursului s-a încheiat duminică, 7 februarie, la ora 20.00, pentru înscrierile expediate în plicuri şi la ora 00.00, pentru cele trimise prin e-mail.
„Sunt extrem de încântată să constat că din ce în ce mai mulţi tineri talentaţi sunt interesaţi de Eurovision. Tineri, dar nu începători, cunoscuţi şi iubiţi de publicul larg, ei au trimis la TVR piesele lor cele mai bune, începând din septembrie 2015. Sunt primii care demonstrează că Eurovisionul este nu doar cel mai mare festival muzical european, dar şi unul la care fiecare artist aspiră să participe – şi că TVR este instituţia care le poate oferi această oportunitate”, declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României şi producătorul Selecţiei Naţionale. „Le mulţumim pentru încredere celor care s-au înscris în cursa pentru Stockholm”, a mai adăugat şefa proiectului Eurovision România din acest an.
Următoarea etapă este preselecţia pieselor înscrise pentru Selecţia Naţională, când toate piesele admise în concurs (conform Regulamentului) vor fi ascultate de un juriu de specialitate. În urma audiţiilor, juriul va alege 12 piese care vor concura în semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision 2016, pe 4 martie. Duminică, 6 martie, va avea loc Finala Naţională.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here