Prezenta romaneasca pe scena WOMAD Festival

0
23

Zmeitrei-Ian-Brennan aAm primit de la Mircea Hodarnau următoarea informație:
Medieseanca Paula Turcas si colegii de la Zmei3 au fost invitati sa concerteze la WOMAD Festival, avandu-l drept co-fondator pe starul Peter Gabriel. Recitalul este programat in seara zilei de vineri 29 iulie a.c., dupa care romanii au fost invitati sa cante un set acustic, la postul de radio BBC 3. Zmei3 isi promoveaza noul album „Rough Romanian Soul” (Six Degrees Records) , de pe care iti trimit cateva piese, poate isi gasesc loc in emisiunea ta. Albumul a fost inregistrat anul trecut in muntii Bucegi, de catre Ian Brennan, producator american, castigator Grammy Award.

Este a doua prezenta a trupei in Marea Britanie, primul concert fiind la Londra, in clubul The Troubadour, unde a cantat pentru prima data la Londra superstarul Bob Dylan. Paul Simon, Martin Carthy, Redd Sullivan, Charlie Watts, Sammy Davis jr, Led Zeppelin, Adele sau Jimi Hendrix sunt alte cateva nume celebre care au cantat pe aceeasi scena londoneza.

Vineri seara, in cadrul concertului Zmei3, de la Festivalul WOMAD din Marea Britanie, Paula Turcas va purta o tinuta realizata special de designerul mediesean Andra Handaric.
“Ca si un prunc, colaborarea ANDRA HANDARIC studio cu Zmei3, proiect inca in fasa, s-a nascut din dragoste. O dragoste viscerala pentru origini, o dragoste care ne intoarce la radacini si care e insasi radacina nazuintelor noastre ca artisti. Ambele proiecte, atat ANDRA HANDARIC studio cat si Zmei3, isi gasesc inspiratia in satul stravechi, cutumele stramosesti, spiritul romanesc neslefuit, avand ca demers principal interpretarea acestor elemente intr-o estetica personala si readucerea lor in contextul contemporan.

Aceasta compatibilitate la nivel de limbaj a facut ca si colaborarea noastra sa se dezvolte intr-o maniera foarte organica. Astfel incat dupa o prima intalnire in cadrul TIFF-ului, unde am si participat la un emotionant concert de-al trupei, am primit propunerea de a ma ocupa de imaginea lor, indeosebi a Paulei, la nivel de costum si de styling, pentru prima lor prezenta in cadrul festivalului WOMAD din Marea Britanie.

Comunicarea dintre noi a fost una prolifica asa incat, cand Paula a venit din Berlin pentru a doua oara, aveam cateva propuneri de costum, iar alegerea finala a fost cea preferata de amandoua- o tinuta all-black cu un accent traditional, ce aminteste de cromatica sobra a costumelor traditionale din zona Sibiului. In ADN-ul tinutei se regasesc atat identitatea Paulei, ca fiica a unui preot transilvan, spiritul ancestral romanesc, materializat in suprapunerile de texturi si in detaliile de finisaj brut al pielii, cat si volubilitatea unui personaj contemporan. Acest proiect este asadar „episodul pilot” al unei colaborari pe termen lung cu Zmei3 si un bun prilej de a ma lansa intr-un univers cu totul aparte, dar foarte indragit de mine- design-ul de costum”.
 
Găsiți două articole publicat pe site-ul mirceahodarnau.ro mai jos:
http://www.mirceahodarnau.ro/paula-turcas-canta-vineri-la-womad-festival/
http://www.mirceahodarnau.ro/colaborarea-medieseana-pe-scena-festivalului-womad/
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here