PROCONSUL – 10 ANI – 5 martie 2009, Hard Rock Cafe

0
80

Proconsul Hard Rock Cafe 1Pornesc de la un scurt mesaj postat de membrii formaţiei Proconsul pe propriul blog:
Cum a trecut timpul…
Am implinit zece ani alaturi de voi.
Aproape un milion de kilometri strabatuti cu masina.
7 albume, peste 250 000 de unitati vandute
In jur de 500 000 EUR investiti in echipament (de aceea nu avem vile)
In jur de 2000 de concerte sustinute.
Zece ani in care am avut sansa si onoarea de a ne face mii de noi prieteni.
Va multumim ca ati fost alaturi de noi, si va promitem ca asta a fost abia inceputul
Pe 5 martie, Proconsul a aniversat 10 ani de carieră în Hard Rock Cafe. Clubul a fost neîncăpător pentru toţi prietenii formaţiei şi, bineînţeles, a durat ceva până ce fiecare invitat a fost aşezat la locul său. Mulţi au stat în picioare pentru că nici la bar nu mai erau locuri. S-a ocupat de prezentare trupa Casa Loco. O alegere neinspirată, din punctul meu de vedere. Au vorbit mult şi uneori fără rost, redau (din memorie) un fragment din conersaţie: „Păi la ce spectacole să te mai duci? La Angela Similea sau Mirabela Dauer?!” -„Eu am fost la un spectacol cu Mirabela Dauer şi i-am dat un trandafir, dar era furat din parc!” N-am înţeles nici până acum care a fost rostul acestui schimb de replici, ce legătură aveau cele două cu cei 10 ani ai trupei Proconsul…
Băieţii de la Proconsul au cântat piese de pe toate albumele, am văzut şi filmuleţe scurte de la fiecare lansare în parte.Cătălin Moraru (Roton, casa de discuri cu care au colaborat în tot acest timp) le-a oferit DISCUL PROCONSUL – 10 ANI DE HITURI.
Rar am văzut un public atât de inimos, de receptiv, de cald. Nu l-au lăsat singur pe Bodo la niciun refren. Fie că e vorba de Barosanul, De la ruşi, Cerul (o adevărată explozie de entuziasm), Prima zăpadă, Mi-ai luat inima, Zbor şi multe altele. Cred că nu greşesc cu nimic dacă spun că Andreea Esca este una dintre cele mai înfocate fane ale trupei Proconsul. Pe lângă faptul că a ştiut versurile tuturor pieselor şi că a aplaudat mereu, radia pur şi simplu. Ăsta da fan!
Cea mai comentată prezenţă în Hard Rock Cafe a fost cea a cuplului format din Mihaela Rădulescu şi Dani Oţil. Mihaela a intrat în club şi l-a aşteptat un pic şi pe Dani (care imediat cum a intrat a strigat un „Bună seara, bună seara!” ca să fie sigur, probabil, că l-a văzut toată lumea). Pe parcursul serii m-am tot plimbat prin club şi pot spune că toţi ochii erau aţintiţi asupra lor. Oamenii le-au studiat toate gesturile şi între piese era loc pentru un mic comentariu la adresa celor doi.
I-am mai văzut pe AG Weinberger, Mandinga, Radu Groza, Mircea Baniciu, Oana şi Viorel Lis, Catinca Roman, Leonard Miron.
A fost un concert pe cinste! La final, am strâns câteva vorbe de la fani:
Georgeta (27 de ani, Bucureşti): A fost o seară frumoasă! Am toate albumele lor acasă şi pot spune că le-am „tocit”, atât de mult le-am ascultat. Vreau neapărat un autograf de la ei!
Cati (29 de ani, Bucureşti): Proconsul este o super trupă. Cântecele ei au versuri superbe, iar Bodo le cântă dumnezeieşte! A fost o seară pe sufletul meu!
Jeni (30 de ani, Bucureşti): Pentru mine muzica trupei Proconsul este coloana sonoră a ultimilor 10 ani din viaţa mea! Le mulţumesc că există şi le urez La mulţi ani şi la cât mai multe albume!
Cătălina (22 de ani, Bucureşti): Îl iubesc pe Florin!!! Iubesc Proconsul şi vreu să le urez toate cele bune, La mulţi ani şi cât mai multe albume bune! Aşa cum ne-au obişnuit!
Ionuţ (26 de ani, Bucureşti): Eu am venit aici cu iubita mea, Oana. Ei îi place foarte mult Proconsul şi i-am făcut o surpriză aducând-o în Hard Rock Cafe. De altfel, Cerul este piesa noastră. Am petrecut o seară minunată!
Alina (29 de ani, Bucureşti): Senzaţional concertul! Am răguşit de cât am putut să cânt. M-am îndrăgostit de trupă de când am auzit prima dată Cerul. De atunci este formaţia mea de suflet. Am şi tricou cu ei! Sunt cei mai buni!
Elena (32 de ani, Bucureşti): Vreau să le mulţumesc băieţilor pentru această seară senzaţională! Le doresc mulţi ani înainte şi vreau să ştie că se pot baza oricând pe fanii lor!
Nely (25 de ani, Bucureşti): E cea mai bună trupă pop rock. Au cel mai bun solist, Bodo a fost la înălţime! Bravo băieţi! La mulţi ani!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here