PSIHOLOGUL MUZICAL DE 15 ANI LA RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI

0
396

Au trecut extrem de rapid. Probabil că la anii mei asta e senzația. Poate am mai povestit despre toate cele de aici, dar niciodată despre 15 ani! *În 2002 dădeam concurs în fața unei Comisii selecte. Nu mai participasem la un concurs de vreun fel de prin 1976-1978 când am dat concurs pentru un post de psiholog la Spitalul 9. Atunci am picat. Era un singur loc, iar noi eram cam mulți. *Nici nu știu dacă dintre cei care m-au ”jurizat” atunci, mai activează în Radio cineva ( Dragoș Șeuleanu, Mirela Fugaru, Viorel Popescu, Doina Jalea ș.a.). A fost un concurs greu, pe bune, am avut trei proiecte și au fost admise toate. Nu e lipsit de importanță faptul că eram printre puținii concurenți neangajați în S.R.R. Așa am rămas. Pentru partea grafică (s-a cerut așa ceva!) m-a ajutat bunul meu prieten, regretatul om de radio Victor Spirache. Am pornit la drum cu două emisiuni, la a treia am renunțat. *Important e că Psihologul muzical (numele inițial era de Vox Pop Rock, dar la cererea cuiva din Comisie, am schimbat titlul) n-a lipsit niciodată de pe post în acești 15 ani. De ce Psihologul muzical? N-am avut altă idee, atunci, pe moment și m-am gândit că titlul incită, profesia mea de bază e cea de psiholog, scopul meu e să ofer o stare de bine atât invitaților cât și celor de acasă. O formă de terapie muzicală și comunicațională inedită. *Suprapunerea cu Ziua Radioului mă onorează. *De-a lungul anilor am sărbătorit ani, număr de ediții (100, 200, 300…750) de fiecare dată cu ascultătorii. Cu aceste ocazii s-au produs întâlniri care au contat și contează și azi în existența mea. Iulia Radu lucrează cu mine din 2006 , dar inițial era ascultător, care scria mail-uri. Violeta Giol, invitată ca ascultător în 2009,  este mama lui Andrei-Ștefan, fiul nostru de 6 ani. *Media de vârstă a ascultătorilor a scăzut de la an la an. Numărul a crescut spectaculos. *De la telefoane în direct, bilețele, scrisori, am ajuns la SMS-uri, Facebook,  site-uri, like-uri. De la 40 de telefoane s-a ajuns și la 1000 de mesaje pe noapte. A fost o vreme scurtă când se putea vedea pe net emisiunea, acum avem momente de live-streaming. Acum postăm pe Youtube secvențe, cântări live.
*Sunt foarte mândru de faptul că deși nu am parte de promovare (decât cea proprie) oamenii s-au fidelizat, mulți se implică, ajută, dau idei, pentru că avem constant sondaje, topuri, comentarii live. Citesc tot ce primesc în timpul emisiunii, dar și în restul săptămânii. *Au fost și critici, atacuri, dar foarte puține și total nerelevante, chiar dacă eu am reacționat și la ele. *Comunicarea, feedback-ul mi se par esențiale. *Nu toate edițiile au ieșit așa cum doream, au fost și invitați care au uitat să vină, dar în general treburile au funcționat corect. Mereu am invitații stabiliți cu 4-5 ediții în avans. Nu anunț niciodată cine vine în studio pentru că nu-mi place să dezamăgesc. Așadar, pentru cei care sunt pe recepție, este mereu surpriză. Cu excepția situațiilor în care invitatul își anunță prezența pe pagina proprie de FB. *În 15 ani, am avut doar 5 ediții înregistrate (cu Best Of, cu selecții esențiale pentru cei care nu ne-au auzit până atunci, chiar cu secvențe din 2004). *Din 2009 site-ul SRR ne găzduiește edițiile selectiv, iar din 2010 avem toate cele 5 ore la dispoziția oricui. Deocamdată sigure sunt edițiile din 2014 încoace. Din motive tehnice, independente de noi.
*Pagina de Facebook a emisiunii a crescut și ea. Din 2015, avem și o siglă specială, realizată de Aurelia Nistor din Timișoara. Mulțumirile i se cuvin. Pampsy este un nume votat de sute, mii de ascultători. Au fost peste 40 de propuneri. Am avut breloc cu bufnița, am avut magneți cu simpatica bufniță. Le-a creat talentata solistă Silvia Ștefănescu.
*Maria Magdalena Dănăilă a scris versurile în limba română pentru piesa Friday Night al grupului Maywood. Apoi a compus Psihologul muzical pe versuri proprii în două versiuni diferite.Prima a fost în 2010. A doua e din 2016 ( premieră la ediția 700). Orchestrația și mixajele îi revin lui Adrian Ordean. Și lor le mulțumesc! *Imnurile emisiunii sunt apreciate de cei care ne ascultă.* Semnale de deschidere, de rubrici, de oră exactă, jingles, elemente de legătură, toate sunt create de bunul prieten Alex Ichim, alături de care am lucrat până în vara 2002 la Radio Romantic.Mulțumiri speciale și lui!
*Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au lăsat să realizez  și să produc emisiunea, tuturor celor care m-au ajutat direct, din studio, oamenii de la pupitrul R.R.A. fără de care nu ajungi în casele oamenilor. Au fost, în cei 15 ani : Diana Croitorescu, Adriana Anica, Dana Burcea, Monica Zaharia, Raluca Goga, Cristina Creța, Mariana Băjenaru, Ileana Băjenaru, Rodica Dreve, Mirela Drăgan, Costin Iorgulescu, Izabel Jerdea, Claudia Buzică, Dragoș  Iancu, Emanuela Caramihai, Aurelia Mailat, Irina Iosif, Victor Mihăescu…
*Mă bucur că au revenit din această toamnă emisiunile de noapte. Esențiale, vitale pentru Postul Public. R.R.A e singurul canal care oferă substanță nopțile, care propune programe cu sens. Pe mine mă obligă să produc emisiuni mai bune, să caut soluții noi de a-i trezi pe oameni, de a-i menține lângă noi. Mi s-ar părea firesc ca cifrele de rating să țină cont și de nenumărații prieteni din SUA, Franța, Belgia, Italia, Ucraina, R. Moldova,  Brazilia, Australia, Germania, Olanda, Ungaria, Austria, Danemarca, Norvegia, Suedia, Spania ș.a.m.d. Ei scriu, ei comunică, ei există!

Puțină laudă de sine sau colțul micului paranoic

În 2002, am fost premiat de C.N.A. cu o Diplomă de Excelență pentru întreaga carieră. *În 2009, am primit o Diplomă de Excelență când am împlinit 60 de ani. Mulțumesc doamnelor Maria Țoghină și Ruxandra Săraru pentru gestul discret și frumos. A fost și o urmare a insistenței ascultătorilor. La câteva minute după ce am scris aceste rânduri, am avut un drum în Radio și m-am întâlnit, absolut întâmplător, cu cele două doamne speciale. Ce coincidență, ce plăcere! * Recunosc, nu le-am spus nimic ,dar m-ar încânta să mă aleg cu o insignă de la R.R.A. după cei 15 ani de emisiuni. Sau la ediția 800! Nu e obligatoriu, dar ar fi drăguț. Un simbol al unei simpatii reciproce. La mulți ani tuturor!

Date importante despre ce am făcut în cei 15 ani, găsiți în link-urile de mai jos.
1. Psihologul muzical: partea I: http://andreipartos.ro/psihologul-muzical-15-ani-785-de-saptamani-3925-ore-partea-i/
2. Partea a II-a – Interviuri internaționale la „Psihologul Muzical”: http://andreipartos.ro/interviuri-internationale-realizate-de-psihologul-muzical-emisiune-si-site-a/
3. Partea a III-a: muzică live (video)http://andreipartos.ro/psihologul-muzical-15-ani-muzica-live-partea-a-iii-a/

INVITAŢI LA PSIHOLOG ÎN 2017: http://andreipartos.ro/invitati-la-psiholog-in-2017/
INVITAŢI LA PSIHOLOG ÎN 2016: http://andreipartos.ro/invitati-la-psiholog-in-2016/
INVITAȚI LA PSIHOLOG ÎN 2015: http://andreipartos.ro/invitati-la-psiholog-in-2015/
INVITAȚI LA PSIHOLOG ÎN 2014: http://andreipartos.ro/invitati-la-psiholog-in-2014/
INVITAȚI LA PSIHOLOG ÎN 2013: http://andreipartos.ro/invitati-la-psiholog-in-2013/
INVITAŢI LA PSIHOLOG ÎN 2012: http://andreipartos.ro/invitati-la-psiholog-in-2012/
INVITATI LA PSIHOLOG IN 2011: http://andreipartos.ro/invitati-la-psiholog-in-2011/
INVITATI LA PSIHOLOG IN 2010: http://andreipartos.ro/invitati-la-psiholog-in-2010/
INVITATI LA PSIHOLOG IN 2009: http://andreipartos.ro/invitati-la-psiholog-in-2009/
INVITATI LA PSIHOLOG 2002-2008: http://andreipartos.ro/invitati-la-psiholog-radio/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here