Stare de alertă (ziua I): Am ieșit cu bicicleta. Ce am văzut? Miting, parcuri pline, oameni la shopping…

0
191

Mărturisesc că sunt puțin șocată. Tocmai ce primisem sms (Ro-Alert) de la dl Arafat din care aflasem că „de astăzi a fost instituită Starea de Alertă în România”. Am citit și noile reguli, le-am și comentat, de altfel astăzi pe vlogul „Foc de P.A.E” cu Andrei Partoș (click aici pentru a vedea episodul). Echipată cu mască și mănuși, am luat bicicleta și am făcut o plimbare prin București. Traseul a fost simplu. Am trecut prin Parcul Izvor, Parcul Cișmigiu, apoi am mers pe Calea Victoriei până în Piața Victoriei, după care m-am îndreptat spre Parcul Operei și am ajuns după aproape două ore acasă.

Ce concluzii am tras? Toată lumea era afară. Cu cățel, cu purcel, cu skateboard, bicicletă, role, minge, cu gașca de prieteni. Majoritatea fără mască, fără mănuși. Savurau oamenii liniștiți o vată pe băț, o pungă de floricele, o înghețată… Fiecare după pofta inimii. Văzându-i atât de relaxați, m-am întrebat dacă nu cumva o fi dispărut Covidul de la miezul nopții? Brusc, nu mai contează că pui mâna pe diverse obiecte (bănci, bani, telefon, etc), este liber la mâncat cu sau fără mâini spălate. Ok…

În Parcul Izvor, am văzut oameni (mari) care au ignorat faptul că locurile de joacă nu sunt deschise. Ce dacă era o bandă roșie în jurul intrării în spațiul respectiv? Au intrat oricum pentru un joc baschet. Tot în Parcul Izvor am văzut un grup foarte unit de vreo 20 de adolescenți. Erau foarte fericiți că s-au putut întâlni din nou în parc. O să îi vedeți în video pe la minutul 6.20…

În Cișmigiu am văzut o singură mașină a Poliției Locale. E drept că nu am văzut și polițiștii. Poate or fi parcat mașina acolo din lipsă de locuri de parcare?! Cine știe… Tot în Cișmigiu am văzut că aparatele de fitness erau ocupate (fie de copilași, fie de bunici). Bun, îmi este foarte greu să înțeleg de ce nu avem voie în locurile special amenajate pentru joacă, dar avem voie să folosim aparatele de fitness… Care este logica?

Magazinele de la stradă sunt deschise, drept urmare sunt și pline. Le veți vedea în video-ul de mai jos pe Bulevardul Regina Elisabetha și pe Calea Victoriei.

Dar poate cel mai șocant lucru a fost să văd un miting în Piața Victoriei. În timpul vlogului, cineva spusese că erau trei persoane în fața guvernului. Ei bine, când am ajuns eu acolo erau câteva zeci, plus alte câteva zeci de gură-cască… Polițiștii priveau galeș mulțimea… Zeci de oameni fără mască, fără mănuși urlau cât îi ținea gură: „Libertate! Jos Dictatura! România trezește-te!”… Iar Poliția nu schița niciun gest. Nimic! Păi, e voie sau nu e voie la miting? Și dacă e voie, de ce nu e voie și la concerte? Regulile acelea publicate pe site-ul Guvernului, au sau nu vreo valoare?

E nevoie de „stare de urgență” sau de „stare de alertă” în cazul în care există un pericol de îmbolnăvire a populației? De fapt, ce așteptau polițiștii?!

Este peste puterea mea de înțelegere de ce se poartă toată lumea de parcă pericolul a dispărut cu totul?!

Video filmat azi prin Capitală:

 

Vă las mai jos și câteva video făcute în timpul pandemiei.

Pandemie de Coronavirus: la coadă la Farmacia Tei (3.04.2020)

Bike Ride (5): La Piața Cotroceni și la Piața Matache (17.04.2020)

 

Bucharest: Sunday Bike Ride (12.04.2020)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here