Teo Peter Jr: „În copilăria mea, am fost vrăjit de ce se întâmpla la Compact”

0
1337

 

Teo Peter Jr: „În copilăria mea, am fost vrăjit de ce se întâmpla la Compact”

Ne-au surprins atacurile total necolegiale venite din partea lui Micu Ionuț (baterist în trupa lui Paul Csucsi). Atacuri la adresa lui Costi Cămărășan, Adrian Ordean și colegii de la Compact. Pe lângă cuvinte mizerabile postate pe FB, am aflat că s-au făcut și altele.

Mistificarea unui afiș e un gest golănesc. Am vrut să aflăm care e percepția publicului nostru privind existența a două grupări cu numele de Compact. Părerile se îndreaptă mai curând spre muzică și nu spre componență. A contat vârsta celor care s-au exprimat. Unii au prins varianta cu Paul vocal, alții cu Leo Iorga. Din câte știm justiția i-au dat câștig de cauză lui Cămărășan (fondator incontestabil). Au fost multe mesaje dar pe mine m-a impresionat cel al lui Teo Peter (basist la Altar și fiu al celui care l-a adus pe Paul, alături de Leluț Vasilescu la Cluj, la Compact).

Mesajul scris de Teo Peter:

In copilaria mea, am fost vrajit de ce se intampla la Compact. Acolo erau Csucsi, Lelut, Costi, Teo. Apoi lucrurile s-au tulburat o vreme, dar Compact s-a reinventat in formula pe care eu o consider de aur: Leo Iorga, Adi Ordean, Lelut, Emil si Teo, formula in care au fost editate multe piese reprezentative pentru trupa Compact. N-am inteles niciodata de ce Teo si Lelut au facut iar schimbarea si l-au adus inapoi pe Csucsi, nu cred ca a fost o mutare inspirata. Apoi, consider ca lupta pe care a dus-o Csucsi impotriva lui Leo, o voce exceptionala de rock si un om special, a fost o mizerie. La fel cum sunt iesirile baiatului astuia cu tobele de la Paul Csucsi Band. Chiar daca Leo nu mai e, Lelut a plecat si el, acolo mai sunt Adi Ordean si Costi Camarasan, oameni deosebiti, pe care ii cunosc de o viata ca branduri Compact, oameni de la care am avut de invatat si care m-au sprijinit in cariera mea.Cine e Ionut si mai nu stiu cum?

Cand a murit Teo (n.r. 2004), Csucsi era solistul trupei. Asa cum spuneai, Andrei, era insa o perioada destul de inactiva a trupei. Ceea ce nu se stie, este faptul ca Teo demarase discutiile pentru a-i readuce in trupa pe Ordean si Leo, daca mai traia, asta urma sa se intample.

 

Mesajul scris de Edy Iorga:

Cu mare regret, abia astazi am apucat sa vad Podcastul de sambata, legat de Ionut Micu si Compact. Ma bucur totusi ca a intervenit Teo Peter Jr. si a subliniat cateva elemente, la care am si eu de adaugat niste „amanunte”:

  1. In vara anului 1994, Paul Ciuci era prezent cam la toate concertele Compact, in turneul estival Marlboro. Uneori chiar tata il invita pe scena, sa cante impreuna. Desi eram copil, tin bine minte cand tata discuta cu mama (in privat) si ii spunea ca Ciuci se tot tine de Teo si de Lelut, sa fie primit inapoi. A reusit in ’95, cand tata a primit un telefon sec, in care a fost anuntat ca nu mai face parte din trupa.
  2. Ionut Micu a mai activat o perioada scurta de timp in Compact, pe vremea cand Lelut a avut probleme medicale. Dupa acea perioada, intamplator, ne-am imprietenit bine, chiar am facut si un „interviu” filmat, despre el si cariera lui. La vremea aceea imi vorbea de Paul Ciuci cu apelative pe care prefer sa nu le spun aici, din respect pt pagina dvs.. Pot doar sa sa subliniez rasismul si ura pe care le scotea din el, inspre mult prea iubitul (acum) lui partener de scena.
  3. Tata a pierdut procesul cu Ciuci pentru ca banii alocati avocatului, i-am redirectionat catre sanatatea lui.
  4. Niciodata tata nu s-a prezentat ca solistul trupei Compact, ci doar a acceptat sa fie prezentat ca fost solist. Ulterior a tinut ca numele lui sa apara clar in oricare colaborare (ex: Leo Iorga & Pacifica, ori Pact, ori Compact).
  5. In repetate randuri, dar la distante maricele de timp, in ultimii ani de viata, tata primea telefoane de la Ciuci, ba ca renunta la proces, ba ca ii trimite el banii pe care am fost nevoiti sa ii dam (cheltuieli de judecata), ba ca oricand avem nevoie ne va ajuta. Nici macar o postare cu „Dumnezeu sa-l odihneasca” nu a avut, asa ca de unde atatea pretentii in a se tine de cuvant?
  6. Motivul real pentru care au tot aparut aceste procese interminabile este simplu: vanzarile de bilete la tata au fost mai mari, comparativ cu biletele vandute la Ciuci.

 

 

Puteți urmări înregistrarea emisiunii aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here