Trooper in Fire (18 februarie 2009)

0
18

Cronică de Diana Pană
trooper aSalutare, salutare am venit cu o relatare. După o vreme îndelungată în care n-am ieşit deloc din casă (de frig, de lene sau de fraieră), în această seară am poposit într-un club unde am petrecut o oră şi jumătate pe ritm de rock. N-am ezitat nicio secundă când am aflat că prietenii de la Trooper susţin un recital în Fire. Muzica trupei îmi place şi unde mai pui că acest club este la doi paşi de mine (vedeţi că mă menajez, încep cu distanţe scurte, dar încet încet ajung în cluburi aflate în îndepărtatele colţuri ale Capitalei).
După un sfert de oră de făcut echilibristică pe podeţele aşezate cu grijă (sau nu!) pe hârtoapele de pe Lipscani şi împrejurimi am ajuns în clubul cu pricina. Nu mai fusesem acolo aşa că a fost cu atât mai incitant. Subsolul barului seamănă cu un beci, o cramă (ziduri de cărămidă roşie, arcade şi foarte multe ramificaţii), scena este oarecum pitită şi cum am ajuns cu 10 minute înainte de începerea recitalului am mai putut sta doar în spate lângă sunetist sau în dreapta scenei. Am ales varianta a doua. Eram chiar lângă locul unde se vindeau tricouri inscripţionate cu numele formaţiei (25 de lei) şi CD-uri (toate 4 puteau fi achiziţionate cu 30 de lei).
 
Coiotu, Balaurul, Oscar, Popa şi John au urcat pe scenă la 21.20. Prima piesă a fost Cum vreau eu. M-a impresionat reacţia publicului care a cântat alături de Trooper vers cu vers. Şi nu doar la o piesă. Marius (30 de ani, purta un tricou cu Eluveitie) mi-a spus în timp ce sorbea din bere că ştie trupa „de câţiva ani. I-am văzut într-un club, am cumpărat 3 albume şi după ce le-am ascultat acasă am ajuns la concluzia că sunt o trupă pe sufletul meu. Acum am cumpărat şi Rock’N’Roll Pozitiv. Sunt o trupă ok. Îmi face plăcere să-i ascult”.
 
Au urmat piesele Doar a mea, Nu mai contează, O viaţă e prea mult, Cântecul Lebedei. Balaurul ne-a dat şi „o veste tragică”: „Coiotu are laringită şi noi i-am promis că îl ajutăm să cânte, dar fără voi nu ne descurcăm”. După cum v-am spus, oamenii oricum cântau, dar vorbele lui Balaurul parcă i-a ambiţionat. Îmi place publicul lor. Oamenii sunt disciplinaţi, iubesc rock-ul şi trupa, ştiu versuri şi nu ratează niciun concert Trooper în Bucureşti.
 
Strigăt, Nu trebuie să vrei, Old School, Baby!, Tari ca munţii, Amintiri, Vreau, Încă un strigăt, Dispari din ochii mei au fost cântate şi trăite la maxim de cei prezenţi. Şi-au scuturat pletele în ritmul impus de Balaurul, au sărit şi au dat din mâini după cum le-a dictat Coiotu. Un moment emoţionant al recitalului a fost piesa Soldier Of Fortune dedicată lui Cristi Minculescu. Coiotu i-a urat sănătate mentorului său, gest aplaudat de toţi cei aflaţi în Fire. Mulţimea a explodat la primele acorduri din You Shook Me All Night Long, cântată extraordinar de solist chiar şi cu gâtul în pioneze.
 
La finalul recitalului (nici nu ştiu când s-a făcut 22.50) fanii au făcut coadă la standul cu tricouri şi CD-uri apoi şi-au băgat idolii într-o sedinţă foto şi o sesiune de atografe ad-hoc.
 
Referitor la turneu şi la această seară, Coiotu a ne-a declarat: „Sunt foarte bolnav, este adevărat. Am început turneul acesta la Câmpina şi imediat după acest concert am răcit teribil, am făcut laringită şi mi s-a spus să nu mai vorbesc deloc timp de două săptămâni. Dar iată că ne aflăm la mijlocul turneului şi nu am încotro, trebuie să cânt peste tot. Am promis acest lucru fanilor, prietenilor noştri din toată ţara, prin urmare vom fi pe scenă. Sper să fac faţă, eu voi da tot ce pot. N-am mai cântat în Bucureşti din decembrie şi atunci am cântat tot în Fire. În seara aceasta a fost minunat, foarte multă lume, fericire totală.”
 
Când şi-a prezentat colegii de trupă a spus despre Oscar că este băiatul pe care şi-l doreşte orice fată. De ce? „Băiat citit, frumos, elegant. Bun la casa omului: găteşte, spală, dă cu fierul de călcat. O bomboană!” Ei, aşa da! Mai merge!
 
A ţinut să fie alături de Cristi Minculescu printr-un mesaj: „Îl iubesc pe Cristache! Noi am început o relaţie destul de strânsă cu ei din 2004 când am înregistrat pe discul lor 4 Motion şi am fost cu ei într-un turneu naţional. Cristi este unul dintre oamenii care ne-au determinat să ne apucăm de cântat. Cu Iris am crescut, iubim această formaţie şi pe Cristi şi suntem alături de el în acest moment în care suferă. Când am aflat ştirea parcă mi-a dat cineva cu ceva în cap. Eu îi urez însănătoşire grabnică, să-i dea Dumnezeu sănătate multă! Trebuie subliniat şi faptul că la un om atât de minunat cum este Cristi, nu putea să tragă decât un om la fel de minunat precum soţia lui care îi va dona o parte din ficat. E un gest minunat! Sunt doi oameni extraordinari,să trăiască 10.000 de ani!”
 
Turneul formaţiei (n.r. + este vorba de anul 2009) continuă cu următoarele concerte: 19 februarie – Piteşti, 20 februarie – Galaţi, 28 februarie – Târgovişte. În luna martie vor ajunge şi în Iaşi, Botoşani, Braşov, Timişoara şi Sibiu. Dar încă nu au fost stabilite datele exact. Fanii din Bucureşti îi vor revedea pe 26 aprilie în deschiderea concertului Nazareth.
Cei care n-au fost în această seară în Fire pot achiziţiona albumele Trooper de pe site-ul http://www.trooper.ro .
„Le mulţumesc tuturor celor care vizitează site-ul nostru, înseamnă că îi preocupă activitatea noastră”, a încheiat Coiotu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here