TUPEU SAU NAIVITATE SUPREMĂ LA TVR?

0
26

Eurovision without Romania aÎn ultima vreme Iuliana Marciuc face tot felul de declarații bizare. E foarte bine că este optimistă și că sper ca problema participării României la Eurovision să se rezolve, dar e greu de crezut că EBU va revoca o decizie comunicată oficial în spațiul public. Presiunea exercitată de diverși facebook-eri dirijați de echipa TVR poate genera reacții neașteptate. Să enumerăm câteva exemple: Republica Moldova, prin Televiziunea sa publică, îi oferă lui Ovidiu șansa să cânte în duet cu Lidia Isac piesa Moldovei la Eurovision, PRO TV se autopropune, deși știe că nu are cum, să participe în locul TVR-ului în finala de la Stockholm. Ovidiu Anton și fanii distribuie o petiție prin care se cere reprimirea României în concersul din Suedia. Să invoci în acest context cheltuielile pe care le-ai făcut tocmai tu, care din cauza datoriilor imense ești scos din concurs, cum poate fi calificat? Tupeu suprem sau naivitate imensă?
Pentru cei care nu au văzut petiția, iată textul în întregime:
PRO TV si Ovidiu Anton isi unesc fortele pentru a aduce Eurovision 2016 in Romania!
Ovidiu Anton este artistul ales de romani pentru a reprezenta Romania la Eurovision. Retragerea din competitie cu doar doua saptamani inainte de concurs este o mare dezamagire pentru Ovidiu si toti cei care il sustin. Melodia “Moment of Silence” merita sa fie auzita pe scena din Stockholm, iar telespectatorii romani nu trebuie sa fie privati de dreptul de a vedea acest eveniment. Astfel, excluderea lui Ovidiu devine o pedeapsa aplicata intregii tari. Europa trebuie sa fie unita, iar Eurovision este cel mai bun exemplu.
Sustine-l pe Ovidiu si semneaza aceasta petitie! Impreuna pentru Romania la Eurovision!”
Pentru a lămuri lucrurile, iată ce spune dl Dave Goodman (EBU): „în concurs intră televiziunea publică, nu țara”. (găsiți interviul exclusiv cu Dave Goodman aici!)
Iar titlul pare desprins din filmele cu proști. Dacă ProTV și Anton își unesc forțele, TVR-ul ce face? Este singura îndreptățită să se lupte pentru prezența concurentului propriu, pe scena Eurovision.
Dan Manoliu punctează corect pe Facebook: „Superb gestul PRO TV -ului de a salva participarea României la Eurovision. Genială lovitura de imagine pe care o dă PR-ul respectivului post de televiziune pe seama slăbiciunii TVR. Sunt sigur că Aleksandras Cesnavicius este suficient de inteligent și știe exact ce înseamnă o organizație precum EBU, ca să-şi dea seama că demersul său este oricum sortit eșecului. Din păcate. Dar cum în ziua de azi contează câteva puncte de audiență în plus, de ce să n-o facem pe spatele lui Ovidiu Anton ce și-a câștigat în urma eliminării un ocean de simpatie din partea publicului . Text final ” PRO – TV a încercat totul dar EBU nu a vrut și pace.””
 
Mai există o a doua petiție, inițiată de Eduard Zoly (România) prin care fanii Eurovision cer demisia directorului general EBU, Ingrid Deltenre, şi a lui Jon Ola Sand, supervizor executiv EBU, și reprimirea României în concurs. Această petiție are până în prezent 158 de semnături și a fost inițiată în urmă cu trei zile.
Este îmbucurător faptul că interesul pentru acest concurs a crescut considerabil din partea oricui, dar nu a guvernanților noștri și dacă toate aceste energii pozitive s-ar transforma în bani, să zicem între 1 și 10 euro de om, s-ar putea ca datoria de 16 milioane de euro să fie rezolvată rapid.
 
Aveți mai jos și declarația Iulianei Marciuc:

 „TVR a investit o sumă considerabilă în proiectul Eurovision 2016: taxa de participare, costuri de deplasare, emisiuni dedicate şi o întreagă echipă care a fost permanent alături de Ovidiu Anton.
Alături de partenerii săi, televiziunea publică a produs şi organizat Selecţia Naţională şi a realizat un turneu internaţional de promovare pentru Ovidiu. De-a lungul anilor, au fost aduse critici TVR pentru că investeşte resurse în acest proiect.
Acum când, independent de acţiunile legate de participarea la Eurovision, România a fost exclusă din concurs, interesul pentru acest eveniment a crescut brusc. Eu sper în continuare că situaţia se va debloca, mai ales că Televiziunea Română este în continuare membru EBU. Ar fi păcat să nu participăm şi ca TVR să nu transmită concursul, având în vedere resursele investite şi aşteptarea generată în rândul publicului.” (declarație preluată de pe site-ul paginademedia.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here