ARTIȘTII PROPUN (ep. 8): FLORIN GIUGLEA, muzica și cărțile care mi-au marcat viața

0
42

Florin Giuglea la Psihologul muzical 2016Florin Giuglea ne propune în această săptămână piesele și cartea care i-au schimbat viața.
 

1. Robert Johnson – Walking Blues

Dor de duca, cum ar spune cineva. Viata de hobo a muzicianului dezradacinat, cantand in fiecare seara in alt loc si pentru alt public, cu pasiune. Despre daruirea de sine.

 
 

2. Jimi Hendrix – Hear My Train Acomin’

O metafora puternica bazata pe folclorul americanilor de culoare, despre parasirea celor dragi si (re)gasirea pacii interioare. Si cu siguranta si despre mantuire.

 

3. Skip James – Hard Time Killing Floor Blues

Un cantec despre vicisitudinile vietii si singuratate. Dar si despre frumosul neprevazut al vietii si speranta.

 

4. Hank Thompson – Six Pack to Go

O piesa pe care am ascultat-o in Nashville, TN, pentru prima data, intr-un loc care se numeste 3rd & Lindsley. Atat de frumoasa incat mi-a ramas in memorie si am imprimat-o si eu pe albumul meu, Florin Giuglea – ‘Invitation to the Blues’. Despre tinerete si ale sale valuri.

 

5. Freddie King – Same Old Blues

O poveste de dor, despre cum se pot intoarce toate uneori impotriva noastra. Si despre cum ar trebui sa apreciem intotdeauna ce avem, cand avem.

 

Charles Dickens – Great Expectations

SONY DSCO carte pe care cu siguranta am citit-o foarte multi, de o profunzime remarcabila. Cu multiple sensuri pe care le-am inteles documentandu-ma serios despre viata scriitorului victorian. Este in buna parte povestea vietii lui. Despre cum intr-o opera artistica se ascunde cel putin o farama din autor.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here