INTERVIU – Loredana Groza: „«Vocea României» este cel mai tare show de talente muzicale din România, restul nu contează“

0
36

Articol preluat din Adevărul (16.09.2014)

Loredana Groza (44 de ani) a declarat cu fermitate că „Vocea României“, emisiune ce revine în această seară la Pro TV, este „cel mai tare show de talente cu voci din România“.

„Adevărul“: Azi începe cel de-al patrulea sezon „Vocea României“. Au fost şi câteva schimbări. Să începem cu echipa de producţie, sunt oameni cu peste 15 ani de experienţă în străinătate. Ce viziune au ei despre un show de divertisment? 
Loredana: Este ca o gură de aer proaspăt faptul că avem în faţă un nou început şi câteodată, ca şi într-o relaţie, orice schimbare şi orice nou început vine cu altă energie, cu altă bucurie, cu atenţie sporită şi cred că era timpul să se întâmple ceva. Era timpul să descoperim „Vocea României“ într-o altă viziune, mult mai complexă şi cu toate detaliile puse foarte bine la punct. Eu am fost fascinată în prima clipă în care am intrat în noul platou şi am văzut tot decorul, luminile, gradenele, absolut totul era schimbat. Am fost copleştiă, asta a fost prima mea reacţie, nu-mi venea să cred. M-am simţit oriunde în altă parte, dar nu în Buftea.
Şi-au pus amprenta şi asupra juriului?
Da, din prima clipă am fost convinsă că şi noi vom fi furaţi de toate aceste schimbări şi vom fi cu totul şi cu totul altfel, vom ajunge pe următorul nivel. Este ca în orice joc, ca orice etapă din viaţă, trebuie să evoluăm şi să mergem mai departe. Şi am simţit acest lucru exact din prima clipă. Faptul că ei vin cu o experinţă dobândită în străinătate înseamnă că au şi un mod de organizare diferit, care pe plaiurile mioritice este binevenit întotdeauna. Cred că există foarte mult talent şi foarte multă creativitate în România, dar de multe ori ne pierdem energia din lipsă de organizare şi de eficienţă, şi cred că ei au venit cu această strategie şi cu această focusare pe detalii. Totul este foarte atent pus la punct şi legat în aşa fel încât să nu existe sincope.
(…)
Asta îi veţi învăţa şi pe cei care se vor înscrie la cursurile şcolii dvs. de muzică, nu?  
Tocmai din acest motiv am făcut şi această şcoală de muzică, pentru că eu nu am avut parte de o asemenea educaţie, a trebuit să descopăr singură, să mă lovesc cu capul de pragul de sus sau să merg pe drumul mai lung decât să aleg scurtătura. Dar cred că a fost bine, cred că lucrurile astea m-au şi ajutat şi poate am învăţat mai mult decât dacă ar fi fost cineva care să-mi pună plocon în faţă tot ceea ce am reuşit să obţin. Dar aş vrea ca generaţiile viitoare de cântăreţi să nu mai sufere, să nu ajungă să nu aibă soluţii pentru probleme, nu probleme, că probleme nu există, ni le facem noi, pentru situaţii pe care le întâlneşti pe scenă, în studioul de înregistrări sau pur şi simplu în viaţă. Şi sunt extrem de fericită că am ocazia să le dezvălui această tehnică, folosită în Occident de foarte mulţi ani.
Despre ce tehnică e vorba, mai exact?  
Este o tehnică vocală complexă, care îţi oferă soluţii la aproape orice situaţie vocală. Va fi prima şcoală din România care predă această tehnică. Facem deja cursuri la un club din Bucureşti, iar din octombrie vom deschide sediul oficial şi acolo se vor preda şi instrumente, pian, saxofon, vioară, chiar şi compoziţie, fiecare îşi va alege sau va migra de la o clasă la alta ca să descopere muzica  în toate faţetele ei.
Puteți citi interviul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/tv/interviu-loredana-groza-vocea-romaniei-mai-tare-show-talente-muzicale-romaniarestul-nu-conteaza-1_54182b900d133766a82d2c8c/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here