Ivan Patzaichin, canotca, Dâmbovița, bucureștenii și… ploaia

0
50

Ivan Patzaichin
Ivan Patzaichin, pe Dâmbovița

A plouat mocănește și a fost frig duminică în București. Am ieșit din casă pe la ora 9.30. Abia dacă mai îmi simțeam fața și degetele de la mâini. Dar nimic nu m-ar fi împiedicat să ajung în Piața Unirii, la întâlnirea cu Ivan Patzaichin.
Pe la 10.30 treceam în fugă pe lângă McDonalds de la Unirii. Un băiat, aflat în fața intrării, vorbea tare la telefon: „Unde sunteți, mă??… Haideți aici pe Dâmbovița să ne plimbăm cu barca… e Ivan Patzaichin aici… hai să dați jos hamburgerii”, spunea el, în încercarea de a-și convinge prietenii să iasă de acolo. Am grăbit pasul. Pe B-dul Unirii aglomerație mare. Maratoniști mulți. Unii alergau pe bune, alții mergeau grăbit.
Pe malul Dâmboviței se formaseră deja câteva echipe de câte 10 membri. A spart gheața un echipaj majoritar feminin care au vâslit în canotca „Sulina”. Cârmaci a fost Ivan Patzaichin.
Au urmat ambarcațiunile „Chitila” și „Sf Gheorghe” cu echipaje mixte.
Pe margine, era agitație mare: se striga, se aplauda și se făceau tone de fotografii. Fetele a cucerit imediat publicul. „Ele câștigă, e clar! Vâslesc cu dăruire”, spunea cineva. „Aș vrea să mă înscriu și eu, dar mi-e frică să nu se răstoarne… dacă pic în Dâmbovița ies de acolo Wolverine, la cât de poluată e apa”, spunea altcineva cu mult umor. Și în bărci distracția era mare. Chiar dacă nu le-a ieșit mereu partea cu vâslitul sincron, uneori și cârmaciul a mai greșit, așa că oamenii au împins în mal cu vâslele pentru a întoarce barca, distracția a fost pe măsură. Absolut toți aveau zâmbetul pe buze.
Din păcate, nu am putut să stau mai mult, dar m-am bucurat să văd că bucureștenii au ieșit din casă, chiar dacă vremea nu era prietenoasă. Fraților, se vede că v-ați simțit bine de tot în canotcă. Trebuie să repetați experiența în Delta Dunării, acolo senzația de bine, de liniște este mult amplificată. Ca să vă convingeți, puteți citi pe link despre experiența mea în Deltă:
http://www.andreipartos.ro/phpBB3/viewtopic.php?f=52&t=168&p=80590#p80590

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here