P.S. ABBA GENERATION

0
18

Cronică de Andrei Partoş
*Mă bucur că Iulia a postat şi cronica ei, după fotocronica Emiliei. Şi interviul. Oferta Danei Cristescu a fost extrem de generoasă. Un film şi un spectacol live pe un singur bilet. Faptul că bucureştenii n-au profitat, mă miră şi mă intrigă! Ne tot plângem că nu avem bani, condiţii de distracţie decente, că trebuie să mergem prea departe, iar acum, în plin centru, la Sala Palatului, nu ne adunăm nici 3000?!
* Am aflat de ce au fost probleme cu sunetul la film. E revoltător ce sume se percep de la organizatori când apelează la serviciile Sălii Palatului. A sunat foarte tare, a fâşâit, pentru că sistemul dolby în care era copia filmului, depăşea posibilităţile aparaturii. Iar operatorul a uitat să vină la muncă…Organizatorii şi-au găsit, în viteză, un operator de la un alt cinematograf. De necrezut, dar adevărat!
Filmul în sine mi-a plăcut foarte mult. L-am revăzut cu sunet bun acasă. Cântări remarcabile, coregrafii excelente. Totul în serviciul muzicii ABBA. Recomand filmul tuturor. Emilia l-a văzut a patra oară, parcă…
* Ar fi fost mai simplu să se folosească doar partea de jos a sălii, aşa cum s-a procedat la Paul Anka. O cortină mare izola balconul , iar sala mai prietenoasă, mai plină…Uneori o iluzie salvează aparenţele.
* Trupa a sunat bine, oamenii de pe scenă s-au purtat normal, prietenos. Nici nu conta că era vorba de un tribute-band. O vreme ne-au vorbit în franceză, dar pe parcurs s-au prins că reacţionăm şi-n engleză. Publicul a fost dedicat,cald şi entuziast, deşi foarte eterogen ca vârste. O dovadă în plus că ABBA a cucerit câteva generaţii. Piesele din recital au fost toate ştiute şi plăcute, prestaţia celor patru principali, ajutaţi de trei instrumentişti simpatici, au creat atmosfera ideală, 80-istă. Sunt convins că într-o sală plină ar fi fost totul exploziv. Aşa a fost doar… o.k.
*TVR2 a filmat în stilul caracteristic. Poate la montaj va ieşi ceva bun. Aştept cu nerăbdare să văd produsul final. Merită să-l vedeţi şi voi. ABBA Generation cântă bine, iar muzica e bună pentru oricine, oricând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here