Seawolves Bike Fest 2014 la Mamaia

0
77

Cronică de Mihai Comte

Melmac Riders din Serbia
GALERIE FOTO aici!

Ieri (vineri 13) a început cea de-a șaptea ediție a festivalului moto anual organizat de clubul dominant de pe malul Mării Negre: Seawolves Bike Fest 2014.
 
În câteva cuvinte, ce înseamnă Seawolves Bike Fest, a șaptea ediție. După cum a spus în repetate rânduri amfitrionul evenimentului, Cristi „Rockerul” Hrubaru, este „cel mai tare festival de motociclism din România”. O afirmație pe cât de curajoasă (venind din partea unui rocker-motociclist-persoană-publică), pe atât de adevărată, având în vedere ce urmează să citiți.
 
Ediția din 2014 se desfășoară în chiar acum în fostul camping „Pescăresc”, actualmente „Marea Neagră”, la ieșirea din nord a stațiunii Mamaia. Intrarea este de 30 RON de persoană. Ca în fiecare an, oaspeții pe două roți (dar nu numai) sunt întâmpinați pe malul mării în stip pirateresc, cu o dușcă de rom. Iar odată ajunși în parcare puteți observa că majoritatea vastă a motocicletelor sunt tip cruiser/chopper. După cum era de așteptat, și majoritatea (sincer vorbind, cred că toți) participanților sunt rockeri.
 
Și-au făcut prezența mai multe mc-uri, dintre care amintim Heavy Riders, Trust, Chopper Academy, Free Riders, South Riders, Romantic Riders și alții.
 
O nota bene din partea organizatorilor este că spațiul este bine delimitat, corturile sunt păzite (fiecare intrare în camping are pază), accesul este foarte degajat, altfel ar fi fost o mare îmbulzeală, întrucât din prima zi s-au strâns foarte mulți vizitatori. În articolul care va trata Ziua 2 vom face și o estimare a participanților, întrucât întotdeauna sâmbăta este apogeul festivalurilor moto. Deocamdată pot să vă spun că parcarea destinată mașinilor este plină până la refuz și motocicletele sunt strânse ca sardelele (în curând nu or să mai încapă, așa că grăbiți-vă să ajungeți).
 
Vorbind de calitatea de „rockeri” a celor mai mulți motocicliști prezenți la festival, asta a dus și anul acesta la un line-up al formațiilor muzicale axat exclusiv pe rock.
 
Informațiile despre formații le puteți găsi pe site-ul seawolves.ro, secțiunea swbf vii 2014, aici ne vom rezuma la menționarea celor care au făcut prima seară să fie un debut foarte reușit: Melmac Riders.
 
Membrii formației din Serbia au condus, după cum ne-a spus prezentatorul Hrubaru, peste 1000 km, ca apoi să aibă energia necesară pentru a cânta câteva ore bune, fără pauze. Repertoriul lor este greu de prezentat, pentru că fiecare piesă era un mix din vreo trei-patru-cinci piese care au fost la rândul lor hituri internaționale. Exemplu: crezi că începe un cover AC/DC, dar când să scandezi refrenul, te trezesti că fredonezi, alături de cei de pe scenă, desigur, We Will Rock You. Și tot așa. Trecerile dintr-o melodie erau foarte reușite și tot campingul fredona, dansa, „dădea din cap”, în lumina reflectoarelor și laserelor.
 
De aici încolo, minorii sunt rugați să schimbe „postul”.
 
Ca orice festival care se respectă cu adevărat, și la ediția 7 a Seawolves Bike Fest a avut loc un spectacol de striptease, la ora aproximativ 1:30.
 
Rockerul Hrubaru a invitat pe scenă câte un „curajos”, care urma să fie „desfătat” de cele două striperițe. După cum a spus și gazda, îți trebuia ceva curaj, pentru a fi „sedus” (și chiar „pedepsit”) pe scenă, în văzul unei mulțimi de bikeri, care mai de care puși pe glume deocheate.
 
Seara s-a încheiat târziu, în acorduri folk (nu doar folk, ci și rock și blues), în fața unui foc de tabără.
 
Dar și sâmbătă e o zi! Concerte, concursuri moto, marea paradă prin Constanța. Iar lupii de mare vă așteaptă!
 
Despre Ziua a II-a puteți citi aici!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here