Trooper – Voodoo – în Silver Church

0
30

Cronică de Diana Pană
 
Joi, 8 decembrie, a avut loc in Silver Church lansarea albumului Voodoo al celor de la Trooper.
In deschiderea serii au cantat cei de la Addiction. Sincera sa fiu am fost placut impresionata de cei cinci tineri, care in afara pieselor proprii au venit si cu coveruri ale unor piese de la Metallica – Enter Sandman si Dream Theater- Hollow years. Nu ma asteptam sa le cante asa bine si curat, chiar au facut impresie buna si presimt ca pe viitor o sa auzim de bine din partea lor.
Dupa recitalul celor de la Addiction, s-a tras cortina vreme de mai bine de 20 minute, timp in care ceva se pregatea in spate.
Nu poti spune „voodoo” fara sa te gandesti la vraijitorie, masti si ritualuri, iar cei de la Trooper au surprins cat se poate de bine aceste lucruri in spectacolul lor. Personajul fantastic unic pe picioroange, masti pentru membrii trupei, foc in spate si in fata. Totul a fost de efect, menit sa capteze atentia si admiratia publicului.
Din partea mea tot respectul pentru cei care s-au „jucat” cu focul. Spatiul a fost destul de ingust si totusi nu a existat niciun incident neplacut.
Asa cum anuntasera pe pagina de Facebook, cei de la Trooper nu s-au limitat la a canta doar piese de pe noul album „Voodoo„, Rugaciunea soldatului, Scrisoare de adio, Pasi de argint, astfel ca au inclus in recital si piese de pe albumul „Vlad Tepes” – Solii turci, Vlad Tepes, piese mai vechi Nimic nu mai conteaza, Doar a mea, Tari ca muntii, Amintiri, piese cantate destul de rar in concerte In stele si momente acustice Pentru tot ce a fost, Unde esti.
Din pacate nu am putut ramane pana la finalul concertului, dar mi s-a povestit ca pe scena au urcat si doi dintre membrii trupei Krypton din anii ’90 –Gabi Nicolau si Eugen Mihaiescu, iar la invitatia Trooper-ilor au cantat impreuna piesa Fara teama.
A fost un concert frumos, meritau un public mai mare, dar daca doar atat s-a putut a fost bine si asa. De fiecare data cand am avut ocazia sa merg la un concert Trooper, publicul a fost mereu receptiv si deschis, iar seara aceasta n-a fost o exceptie. Poate si datorita faptului ca sunt foarte multi tineri care vin la concertele Trooper, le stiu piesele si canta cu ei. Efectele pirotehnice chiar au facut impresie la fel ca si costumatiile membrilor trupei (recunosc ca o masca cum au avut ei mi-ar fi placut si mie acasa ).
Atmosfera a fost placuta la Silver Church. Cred ca e unul dintre cluburile bucurestene cu cea mai buna acustica, prin urmare nu prea au fost probleme la capitolul sunet.
Bafta multa in continuare celor de la Trooper, de public sunt sigura ca nu vor duce lipsa pe viitor si la cat mai multe albume!
S-auzim de bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here