ZOIA ALECU A LANSAT ALBUMUL "CĂRĂRI DE MACI" (26 februarie 2009)

0
39

ZOIA ALECU 2009
Articol de Iulia Radu
Parcă am zburat ieri până în clubul Pat! De ce? Pentru că îmi plac la nebunie lansările de album ale Zoiei Alecu! Întotdeauna se sfârşesc cu un mic concert, cu aplauze şi bisuri. Acum ştiu sigur, dacă Zoia îşi pune în minte ceva, îi iese sigur: ieri a făcut să înflorească macii la sfârşitul lui februarie.
Încet dar sigur clubul s-a umplut de ziariarişti (presa a fost foarte bine reprezentată la acest eveniment) şi colegi de breaslă. Astfel i-am văzut pe Mircea Bodolan, Marius Baţu, Florin Chilian, Emerich Imre (care în acea seară avea recital în clubul 100 Crossroads), Mircea Vintilă, Mike Godoroja, Forţele de Muncă (adică Dan Manciulea, Mihai Răpeanu şi Sorin Călin care în aceiaşi zi lansaseră albumul lor de debut, Întoarcerea la Eden), Vasile Şeicaru, Bogdan Bradu, Doru Stănculescu (întrebat dacă va fi prezent la „Om Bun”, a răspuns sec că nu a mai fost chemat acolo de vreo 3 ani…), Crina Mardare (la final a îmbrăţişat-o şi a felicitat-o pe Zoia, vizibil emoţionată), Mircea Baniciu (care a ajuns mai târziu un pic).
Până să înceapă evenimentul propriu-zis, protagonista a împărţit pupici, autografe şi albume (exista un stand de unde puteau fi cumpărate cu 20 de lei), şi a făcut fotografii cu absolut toată lumea. Cu colegii de la Forţele de muncă a făcut schimb de muzică: le-a dăruit Cărări de maci şi a primit în schimb Întoarcerea la Eden.
Despre album, Zoia spune: „Cărări de maci este cel de-al doilea album de autor al meu, care conţine tot 10 piese ca şi albumul Vino aici. Doferenţa dintre ele, este de 2 ani, dar mai ales de atitudine. Cărări de maci este singura piesă veche, pe care o dedic scumpei mele mame care a părăsit lumea noastră în iulie 2007. Celelalte 9 piese au un sufle nou, sunt pline de lumină, umor, dragoste şi aşa cum probabil vă aşteptaţi, sunt bine orchestrate şi bine cântate vocal. Acest album este darul meu pentru toţi cei care mă iubesc. Ştiu că doar cântând pot îmbrăţişa lumea întreagă, doar cântând mă pot împărţi în milioane de fărâmituri de dragoste cât să ajungă pentru toate sufletele însetate de frumos. Nu pot încheia înainte de a mulţumi lui Fisă (Gheorghe Emanuel) pentru orchestraţiile foarte inspirate, mulţumesc Relu Biţulescu pentru grafica coperţii, care ca şi la primul album, este minunat realizată. Mulţumesc Ovidiu Komornyik, Ovo Music pentru că faci posibilă apariţia celui de-al doilea album al meu.”
Seara s-a încheiat cu un recital care a cuprins toate piesele de pe album şi la bis piesa Vino aici şi din nou Cărări de maci. Vreau să vă mai spun că bisul a fost cerut cu insistenţă (după fiecare piesă din recital) de Doru Stănculescu (a strigat cât a putut de tare: Bis!!!!!) susţinut cu aplauze de toţi cei prezenţi în Pat. Eu abia aşteptam să ascult Imnul somnoroşilor – mi-a plăcut piesa de prima dată când am ascultat-o la Psihologul muzical.
Prieteni, căutaţi albumul în magazine pentru că merită!!!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here