Marky Ramone’s Blitzkrieg la JukeBox Club (9.04.2012)

0
91

Marky Ramone’s Blitzkrieg la JukeBox Club
Marky Ramone’s Blitzkrieg la JukeBox Club

Articol de Iulia Radu
Timpul zboară foarte repede, mai ales în preajma sărbătorilor. Abia acum îmi dau seama că nu am apucat să vă povestesc cum a fost printre punkeri. Dar nu e niciodată prea târziu, nu-i aşa? Se pare că Marky se simte bine la noi pentru că a revenit în România pentru a treia oară. Prima dată a fost în 2008. Atunci l-am cunoscut şi am făcut şi un interviu cu el (îl puteți citi aici: http://andreipartos.ro/exclusiv-interviu-cu-marky-ramone-4-12-2008/).
M-am dus în JukeBox Club cu două prietene: Anca şi Diana (colega noastră de pe forum, care a venit la rândul ei cu alte două persoane). Gaşcă veselă, entuziastă, pregătită pentru un concert adevărat. Publicul nu a fost prea numeros (biletele au costat 60 de lei – cu loc şi 40 de lei în picioare). De altfel, accesul la primul nivel al clubului a fost restricţionat, dar nici măcar aşa nu s-a umplut spaţiul de jos. N-am mai revăzut aceleaşi figuri, frizuri din 2008, de data aceasta punkerii au optat pentru ţinute vestimentare şi coafuri mai „aşezate”. Erau oameni de toate vârstele: de la 17 la peste 50 de ani.
Deşi trupa din deschidere, Nişte Băieţi, fusese anunţată la ora 20.00, băieţii au urcat pe scenă cu o oră mai târziu. Asta din cauză că avionul care îi aducea pe Marky şi colegii lui a avut o mică întârziere. Despre trupa din deschidere am doar cuvinte frumoase de spus. Au avut un recital bun, apreciat de spectatori. Au cântat coveruri după Mihai Constantinescu, Margareta Pâslaru, Mirabela Dauer, Mădălina Manole, Gică Petrescu şi mulţi alţii. M-am convins pentru a nu ştiu câta oară că este extrem de important să ai hituri/şlagăre. Absolut toată lumea din club ştia versurile cap coadă ale unor piese precum Sus în deal, Deschideţi poarta soarelui, O lume minunată, Vitezomanul Gică, Fată dragă, Ionel Ionelule, Spune-mi cine eşti, Lasă-mi toamnă pomii verzi, etc. Sunt foarte curioasă dacă peste 10-15 ani artiştii vor avea la fel de multe piese cunoscute după care să facă coveruri… Mă cam îndoiesc.
 
Puţin după ora 22.00, şi-au făcut apariţia pe scă Marky Ramone (baterie), Michael Graves (ex-Misfits, solist), Crazy Joe (chitară) şi Martin Blitz (bas). Deşi mi-era teamă, m-am dus în faţă pentru a face fotografii. Am plecat spre casă cu câteva vânătăi pentru că spectatorii nu ţineau cont de nimeni şi de nimic în dorinţa lor de a se mişca dezordonat, agresiv, convulsiv… Dar nu-mi pare rău! Au ieşit nişte fotografii frumoase! În plus, Crazy Joe era chiar drăguţ, deci a meritat.
Nici de data aceasta nu mă pot mândri că am fost în „elementul” meu la acest concert. În continuare ascult prea puţin punk, cunosc prea puţine piese din repertoriul lor pentru a putea intra în atmosfera de concert. În schimb, spectatorii erau cât se poate de mulţumiţi, fericiţi. Ei au trăit la maxim fiecare piesă, au cântat vers cu vers alături de Michael, au băut, s-au împins unul într-altul, au aruncat cu bere în stânga şi-n dreapta. Ca şi data trecută, formaţia a cântat 33 de piese. Dar, probabil pentru că au întârziat cu o oră, s-au gândit să mai adauge 3 piese setlistului. La bis Michael Graves a rămas singur pe scenă. Doar el şi chitara acustică. A cântat trei piese: două din repertoriul Misfits (Descending Angel şi Saturday Night) şi una nouă pe care a compus-o chiar la Bucureşti într-o vizită anterioară. A mărturisit că se simte foarte bine aici şi tocmai de aceea a avut şi inspiraţie pentru a scrie piesa. Din păcate, la acest moment acustic o parte a publicului şi-a arătat „limitele”. Unii au ieşit la o ţigară, alţii erau parcă intraţi în transă neînţelegând ce face Michael pe scenă, în timp ce câţiva indivizi au ales să se întoarcă cu spatele la scenă. Am auzit comentarii de genul: „Ce face ăsta?? Noi am venit aici pentru punk nu pentru pop”; „Hai frate să vină şi ceilalţi şi să trecem mai repede la punk”. E trist să constat că putem fi atât de limitaţi. E drept că au fost şi câţiva spectatori care au cântat (cel puţin la Descending Angel) şi au ştiut să aprecieze acest moment. Dar asta nu îi scuză pe ceilalţi.
Puteţi asculta aici una dintre piese mai jos.
Mă bucur că l-am revăzut pe Marky! A fost o seară plină de energie petrecută în compania unor prieteni buni!
Setlist:
Rockaway Beach
Lobotomy
Psycho Terapy
Do You Wanna Dance
I Don’t Care
Sheena Is A Punk Rocker
Havana Affair
Commando
I Wanna Be Your Boyfriend
Beat On The Brat
53rd & 3rd
Now I Wanna Sniff Some Glue
Gimme Gimme Shock Treatment
Rock N’ Roll High School
Oh Oh I Love Her So
I Believe In Miracles
KKK Took My Baby Away
Pet Sematary
Chinese Rock
I Wanna Be Sedated
I Don’t Wanna Walk Around With You
Pinhead
I Just Wanna Have Something To Do
Rock N Roll Radio
I Don’t Wanna Grow Up
Cretin Hop
Ramones
Dig Up Her Bones
When We Were Angels
Have You Ever Seen The Rain
Wonderful World
Blitzkrieg Bop
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here